expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, January 12, 2011

Saya Pelajar UTM





[mau join? klik url di atas]
Hai beb,

Kau kah pelajar itew?? Yep! Akulah pelajar itew ...!


As i told before, aku adalah salah seorang dari ribu-ribuan pelajar UTM lanjut umur yang sekarang dalam tahun akhir untuk menghabiskan pengajian Diploma Pengurusan Teknologi (Perakaunan). **bajet senior.... 

Hmmm...kalo engkorang perasan lah, kan.... Actually umur aku dah 27, tahun ni. Tapi masih lagi belum habis-habis Diploma. Pelik ye?? Sepatutnya baya-baya aku ni dah dekat nak habis PHD... Nak buat macam mane, tak de rezeki nak masuk U awal-awal dulu.. Mak suruh belajar rajin-rajin, dok sebuk nak bekerja ... Nah sekarang mengadap la kau buku bila dah tua bangka ni ..! [Sila jangan ikot perangai sebegini]


Bila diingat semula, dah 5 tahun aku bergelumang dosa dengan buku-buku akaun ni. Bermula pada penghujung tahun 2006 tak silap. Sampailah sekarang. Kenape? Pelik... Sebab? Macam lama sangat? Actually, sekarang aku juga adalah salah seorang balaci dekat opis ni.....yang mempunyai cita-cita untuk menjadi boss suatu hari nanti! Dari apa yang engkorang paham dengan ayat tu, bermakna aku adalah salah seorang pelajar part time..ye adik-adik! [sila take a note disitu]

Lama kan? Aku pun sebenarnya dah banyak kali fedup. Setiap semester aku fedup... Fedup dengan assignment, fedup dengan subjek, fedup dengan yuran belajar..! Sampai ada satu semester tu aku macam nak drop then berhenti terus.! Macam-macam.. cuma yang aku tak pernah sesekali fedup adalah bila santai dengan kawan-kawan satu course...hehehe~ Kan aku kata, aku kuat main-main...!

Tapi bila dah sampai tahap ni, aku sangat-sangat bersyukur kepada yang Maha Esa, sebab beri aku kesabaran yang sangat-sangat tinggi..dan inilah final year aku...! Dan aku juga berterima kasih pada kawan-kawan especially budak course aku tu yang banyak mendorong aku tuk teruskan belajar.! Sentiasa motivate bila aku patah semangat...


Kenangan Di Hari Pendaftaran...
Teringat aku masa hari pertama pendaftaran aku dekat UTM, Skudai dengan budak-budak course aku.. Masa tu aku tak sehat, batuk sekali dengan hilang suara.. Sampai pick-up phone pun tak boleh. Nak tergelak aku bila pick-up phone. Tak tau nak explain camana dekat orang yang call tu..  Serius beb, memang tak ada suara langsung... Kalo caller tu ada depan mata ke boleh jugak aku buat aksi-aksi lucah depan dia... Time pendaftaran la plak buat hal kan.. Bunyi yang keluar pun bunyi halussssss je.... halussss!!  [iklan Nescafe..] Tu memang da sehabis keringat tu aku jerit. Waktu tengah dok mengisi butir peribadi, tiba-tiba ada pulak sorang minah boleh tegur aku,


"Suara awak memang macam tu ke??" 

Ishhh, ape kao rasa waktu tu? Dalam hati ni,  nak je penyepak sebijik kena kat dahi dia...melekat pulak kat dinding..  Dah la aku tak de suara, boleh pulak dia tanya-tanya soalan kat aku.. Aku nak jawab macam mane poekkkkkk!!

But, at last, dialah yang jadi kawan aku sampai semester akhir. Yang selalu sama-sama tolong buat kan assignment sekali..  Yang selalu translit english ke BM untuk aku....! [aku memang out kalo buku english..ngantuk beb nak baca!!] Daripada aku ngantuk, baik aku suruh dia je translit ... Kalo bagi aku yang translit, mau makan tahun! Orang konvo umur 27 aku konvo umur 47...gile~ makcikk!




Kenangan Chinte...
Kenangan cinta adalah tiada dalam kamus kehidupan aku sebagai pelajar..! Sekian~
Kalo bab-bab *anugerah tu ada la...

p/s : *Anugerah tu adalah gelaran untuk jejaka kacak berdahi licin. Dimana bila cakap je "Anugerah!"  mesti akan dibalas dengan "Mana? Mana?" sambil tercarik-cari...hehehe~ Kriteria adalah mengikut taste sendiri...*mata pandang ke atas menampakkan mata putih, dan kedua-dua belah jari-jari tangan letak dibahu..diikuti dengan helaan nafas...*

Kenangan Meniru Semasa Exam....
Ni part sensetif ni.. Hihihi~ Aku tak le meniru masa exam. Masa test ada la tapi tak la 100% Cintaku. Jeling-jeling, tapi jeling trus diorang hulur kertas jawapan, kendian pas-pas...kat member lain. Memang sengal budak kelas aku.. Aku teringat masa kelas Purchasing-En. Shafie tak silap... Ada sorang member, dok buka buku masa test.. Kitorang usya dari jauh je..Berani tul mentang-mentang En Shafie tu keluar kejap..[actually dia memang selalu bg peluang macam tu] Tengah asyik copy jawapan tetiba pintu terbuka tersembul kepala lect tu.. Terpelanting buku member kat bawah.. Memang terang-terang la En. Shafie tu nampak sambil gelak2... kantoi lol..!! Hai student-student angkasa lepas...~ 

Hmm...tu lah sikit ceritera kenangan aku! Korang pulak macam mane??
Apa pun, insyallah tak de aral bulan 9 ni aku konvo!! Happy nye!!!

_________
legnOte : Dedicate to DDW Student!! [2006/2007]

16 comments:

  1. tbe2 mish kat UKM..huhuhu..

    *dedicated juga pd student BBA UKM 06/07... =(*

    ReplyDelete
  2. waa..budak utm gak !!
    i pun budak utm gak..
    salam kenal..
    XD

    ReplyDelete
  3. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    TaPI saya bukan budak UTM ... boleh kerrr ... sapalah saya sekolah tak tinggi kann....

    ReplyDelete
  4. hye... salam perkenalan...
    sy blogger uthm...jom singgah site sy...
    sy follow awk :)

    ReplyDelete
  5. serius..yang ko nak penyepak tu ialah aku..hahahah..serius..time bace sambil tengok gambo, sebak..ingat kat korang..RINDU!

    ReplyDelete
  6. @ita khairhee..sedih la kan terkenang zaman belajar tuh.....happening kan ssemua..even ada yang perangai macam2..tp diorang la penyeri...gaduh, baik blk...

    ReplyDelete
  7. dulu..gaduh baik baik..sekarang..entah bila gaduh, tak baik-baik pun..hahahahaha...

    ReplyDelete
  8. sis, mana boleh sy contact sis ? nak tanya serba sikit fasal course dip teknologi perakaunan tu .sy baru lepas spm,tggu result , berminat nak amek course tu, tapi still lagi confius .sis add sy di fb boleh ? hanis.najwa09@gmail.com .then text saya untuk sy approve .thanks :)

    ReplyDelete
  9. salam sis.. blh sy dapatkan contact sis.. saya lepasan spm 2013. sy nk tahu serba sedikit mngenai course sis ni.. mohon pencerahan sis

    ReplyDelete
  10. Kak,di utm ada kos kejuruteraan petroleum??

    ReplyDelete
  11. Utm ada kos kejuruteraan petroleum?

    ReplyDelete
  12. BEST TAK KURSUS NI SEBENARNYER YE? BRU APPLY N TGH TUNGGU PANGGILAN..MOHON SHARE

    ReplyDelete
  13. BEST KE KURSUS PENGURUSAN TEKNOLOGI NI?SY BRU APPLY N TUNGGU PANGGILAN..NERVES PLAK..MOHON SHARE

    ReplyDelete