expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, September 9, 2016

Dah Bulan September... Hello there...

Assalamualaikum...

Jenguk sikit sini. berhabuk. fuhhh fuhhh....

Saturday, December 12, 2015

Apprentice reseller

Ok. Tengah2 malam gini.. Saja nak hapdate ttg aku yang officially nye telah dilantik sebagai Aidijuma Apprentice Reseller.. 

Senjak bulan lepas lagi aku dah mulakan bisnes kecil kecilan ni.. 

Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Even mula2 ni struggle juga nk cari customer. Bukan apa, diorg ni jenis nak murahhhhh memanjang.. Adeh!! Gewammm mak bila jual tudung rm15 titiba mau free postage? Dimanakah keuntungannya disitu kan?

Minit2 pertama memang agak memeritkan lah bila ko kena hadap berbagai kerenah customer a.k.a diehard fans aj nih.. Ada yg nk banyak tp ttbe x jadi. Ada yang dah order tp late payment.. Ada yg tudung nak pos dlu baru nak payment.. 😓


Apa pon. Pada aku ni rezeki yang Allah swt bagi utk aku sempena nak tawin nih.. 

Ehh seminggu lg aku nak kawin? 

Debar...? Mesti!! 

Semoga majlis berjalan lancar dan dipermudahkan, cuaca elok.. Insyaallah.!! 

Monday, November 30, 2015

Hantaran. Majlis 211115






Siap hantaran ab.jiz.. 
Mak uda tlg touch up dengan reben yg aku mtk tlg beliau buatkan.. 

Last minute cari frame letak duit mas kahwin pun setel. Aduhai... My brader... 

Bny dugaan nak kahwin nih. Last minute time pengapit untuk abang aku tak dak. Pengapit yg sepatutnya menjalankan tugas untuk hari kejadian tu inform beliau x dpt datang sebab stress ngn personal prob. Mengagau malam sebelum majlis abg aku cari pegapit. Serious, sedih aku tgk.. Nasib baik awal2 haritu abang aku ada pesan, if  beliau x ada pengapit nanti, minta kerol tlg backup. 

Bulih memang bulih.... Tapi.. Masalah dtg apabila baju pegapit pulak x ada x match dengan pengapit perempuan. 

Hari kejadian, lepas selesai abg aku menikah, aku, dekya, ayu n kerol shoot pg butik yg siang semalam aku ada singgah beli tudung mak aku. Aku ada terpandang kedai tu jual baju melayu siap. Lega... Bila sampai sana, ada sehelai maju melayu silver colour yg boleh la nak match dengan pengapit perempuan.. Asal x nampak canggung sudah. Kan? 




Tuesday, November 17, 2015

21.11.15 Soon!

Ini untuk majlis abg aku yg akan berlangsung 21.11 ni. 

Tak expert lagi nak buat yang hawt2 .. Cocok2 ni pon x kemas sgt. Tp shayeee shukeee... 


Potong2 dawai dia sampai sakit2 tangan. Playarnye plak tumpul. Memang adeh-deh-deh lah..😓 

Abg ajiz ada bagi contoh yg dia nak. 


Ni..
Malamgnye tak sama sgt sbb yg buat itew adalah expert. Sy tak expert.. Huhu.. Lagi pon bunga orked dia aku gantikan ngn baby white rose. Tengoklah kalo sempat petang ni runner kejap pegi beli bunga orked. Hehe..


Sempat siapkan 3 je semalam. Pastu ngantuk.. 😪😪 

Final touchup Jumaat nih.! Goodlux Aze!

Thursday, October 29, 2015

Preparing the dot..dot..day... **wink wink icon





Bny yg recycle je.. 

Beli baru pon munge. Kali ni nk pakai munge #hydrangea kaler tiffany blue *theme kale makcik kem-bluberry. *wink

Theme hantaran ni aku guna warna off white duet dgn tiffany blue. Cun kah? Kita tengok apabila siap nanti ye? 

Idea?
Idea datang dari kedai #ZK di Nilai nuu.. Kedai dia memang up2date kalau part deco hantaran.. Thumbs up utk zk, Nilai!! 

Warna2 hantaran, barang-barang dari reben, beads, ramuan-ramuan yang diperlukan untuk buat set hantaran semuanya memang ohsem. Sekarang ni, aku perasan hantaran trend kain guni. Sebab aku tengok macam in je kain guni kaler coklat diorg deco buat cover gabus hantaran tu. 

Aku bagi contoh jap.. 

 
Cun tak? Kann...? 

Okey, tengok yang ni pula... 



Ini. Hantaran ni prepared by Mak Uda saye. Tema hipster. Dulang hantaran dia guna kayu. Tak silap, pelamin pun dia deco hipster juga. Rare..

Cantik tak cantik tak?? Ehehee...