Friday, January 7, 2011

Mereka Kata . . .


Haloo... 
[Mereka Kata . . . adalah aku yang berkata-kata!]

Harini hari Jumaat..dimana seperti yang kita maklum Jumaat merupakan penghulu segala hari, [yey! besok cuti dah] juga mempunyai waktu rehat yang panjang..[FAKTA : Hari ini adalah hari kegilaan wanita-wanita diseluruh kota Kuala Lumpur kerana berpeluang  turun ke Jalan TAR untuk bersopping sakan..].. Dan aku pulak telah di "disqualified" pada hari ini oleh teman sekerja atas sebab-sebab tertentu. Ape sebab?? Ada lahhh...shuuuu!! Hmm...tak kisah la hal tu. Oleh kerana peruntukan waktu yang sedia ada ni, aku ralit BW blog Abg Ben, tengok-tengok apa yang menarik.. [beb, wa cakap lu..blog dia memang wat aku ketagih nak view hari2...!! PERSOALAN : Adakah Abg Ben bubuh dadah dekat URL dia??] hmm...tu yang kita tak tahu tu.....tapi aku memang nak view je hari-hari...

Berbalik kepada persoalan takdi, oleh kerana telah di 'disqualified' oleh teman sekerja, bererti aku dalam dilema, berkeadaan sugul dan tidak tau nak wat apa...jadik aku klik lagi sekali Blog Abg Ben ni lagi..dan join Segmen 2011 : Mereka kata ... [klik kalo rasa diri nak join] ini..! Tak rugi pun~

Maka terhasil lah entry Mereka kata . . . aku ni... Entry ini lah, yang engkorang tengah dok baca ni... Di sebabkan Abang Ben suruh berikan kata-kata aluan tak kurang 1OO patah perkataan, aku pun tulisla macam pe yang korang baca tadi... [sebab mau kasi panjang...]

Berbalik kepada persoalan takdi, Kenapa aku join, padahal belOg Cik Muda ni bukan best pon... Iya aku mengerti, aku tau tak best..belOg Cik Muda ni membosankan.. Sebab dia cerita pasal diri dia je kan... Pasal orang lain ada la, kadang-kadang. Pasal gossip artiz? Hmm..jarang-jarang..! Pasal kesihatan?, jenaka?, kisah teladan? tu pun dua - tiga kerat je... [bosan kan?] Namun aku tak kira, aku tetap juga nak join...meskipun yang baca cuma 70 orang je.. Itu pon belom tentu semua baca, hihihi~ Tak pe aku tak paksa...Tak perlu kata apa-apa..~

Berbalik kepada persoalan takdi lagi, aku menyertai Segmen 2011 : Mereka kata ... bukanlah kerana untuk mengejar populariti mahu pun meningkatkan trafik [macam abang ben cakap] tapi, sekadar suka-suka mengumpul kawan-kawan di alam maya pada ini...juga mengeratkan persaudaraan antara kita rakyat Malaysia.  Itu saje..! "Tiada jaminan 'kekayaan' trafik bila join segmen ini .." [mengambil kata-kata semangat abang ben].. Iye kot, selama ni aku tengok mcm tu juga tak berganjak pun nuff aku~ 

Berbalik kepada persoalan takdi lagi sekali, apa yang boleh aku perkatakan hanyalah salam perkenalan pada semua yang terbaca belOg Cik Muda ni... Rajin-rajin la baca sini, walaupon kamu semua rasa macam tak best pon nak datang...tak best pon nak baca [tak pe, cukup sekadar menjaga hati aku..] haha~ Kot kalao ada pendapat, pandangan bernas tuk belOg Cik Muda supaya lebih maju.. kan.. Aku terima je! Apa pun, aku suka la belog ni, Bayang-bayang . .. [tiba-tiba...] 

Akhir kata, dah pukul dua.. Aku mau download lagu jap..ekkk!! ~,~ weeeee
Credit : Google.com
________
LegnOte : Abg Ben, mekasih sbb buat Segmen ni ye...!

8 comments:

  1. salam perkenalan..saya rozuan..pelajar ukm..jom singgah blog saya..

    ReplyDelete
  2. Betul ke blogger terkaya di malaysia? ngee

    ReplyDelete
  3. huhu..kaya ngn budi bahase..ngeeeeee~

    ReplyDelete
  4. wah..kaye2...hehe
    happy blogging :D

    ReplyDelete
  5. perghh...amoy minat juga lagu my girl ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jadi msge ring tone! hehe

    ReplyDelete
  6. Tahniah..jemput lawati blog saya
    http://badrul-perjalananku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. salam u all.
    come on visit my blog

    ReplyDelete