expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, August 5, 2011

Cabaran 30 Hari Version Cik Ezy

Salam,

Wey, korang perasan tak kadang-kadang kita ni ada banyak sangat idea untuk entry kita, tapi tak mo pulak keluar.. dan kadang-kadang tu terus tak de idea langsung nak update tapi tangan tu dok juga click-click dashboard, comment, posting bagai. Tapi tak juga keluar idea2 mistik korang tu tuk tulis. Kononnya nak hapdate everyday lah kan.. Supaya nampak kita ni adalah blogger tegar.. *wahaa.. 

Ada pulak, pagi, petang, siang, malam ngadap.. Ada je idea depa..  Atau pun, sekali online, amikkk... doploh tiga ploh entry sekali auto publish...kan? Yang ni semua untuk blogger yang dah expert harus lah kan.. Idea sekali datang mencurah..

Kalo yang blogger amatur macam kite ni? Abende la nak ditulisnye.?.. Takkan nak tulis harini aku pakai baju keje kaler oyennn... Bekfest nasik goyengg.... Malam dinner tempoyak goyengg... Hari-hari nengok teletubbies, hopefuly aku dapat jadi teletubbies oyenn... Aihyooo...senak kpale gitu boh...!

Okay.! Daripada non idea tuk ko hapdate seharian, apo kato permulaan ni kito sesamo mencabarkan diri tuk buat Cabaran 30 Hari Mencari Cinto oleh Cik Ezy ni, supayo blog korang tu tak kosong... Tak la sopi yooo duo tigo minggu... yo tak??
Day 1 - lagu yang anda dengar hari ini
day 2 - movie yang paling best pernah anda tonton
day 3 - benda yang selalu anda buat sebelom tido
day 4 - benda yang anda buat bila sorang sorang
day 5 - status anda ? relationship anda?
day 6 - tiga perangai burok anda
day 7 - tiga perangai baek anda
day 8 - pergaduhan paling terok yang pernah anda alami
day 9 - perasaan anda hari ni
day 10 - hari ke 10.. apa yang berlaku?
day 11 - gadjet yang anda ada
day 12 - apa yang ada dalam beg mekap anda
day 13 - apa yang ada dalam beg duit anda
day 14 - perkara menarik yang anda lakukan hari ini
day 15 - kalau dapat RM1juta, apa yang anda buat dengan duit itu?
day 16 - guru sekolah anda yang paling anda suka
day 17 - gambar bilik idaman anda
day 18 - benda paling mahal yang anda pernah beli dengan duit sendiri
day 19 - jenis manusia yang menarik perhatian anda
day 20 - hari ke 20.. apa yang terjadi?
day 21 - benda yang anda wajib bawak bila keluar rumah
day 22 - tarikh tarikh penting dalam hidop anda
day 23 - dream wedding
day 24 - tempat yang paling anda gemari untuk makan
day 25 - makna disebalik link blog anda
day 26 - 15 fakta tentang anda
day 27 - makanan dan minuman kegemaran anda
day 28 - hobi anda
day 29 - siapa anda 10 tahun akan datang?
day 30 - hari ke 30.. apa yang berlaku?

Tak usah la memanjang yo ko buat.. hihi... Bulih gak 2 -3 hari selang nak buat segmen ni kan.. So, yang non idea tu, boleh la gunakan kesempatan Cabaran 30 Hari ni untuk ko hapdate entry bagai kan...~

Jom lah pe lagi...hihi...~

2 comments:

  1. akhirnya cik muda sahut cabaran..ngeh3..

    good luck!!

    ReplyDelete
  2. p/s: ahakz..comel ape ke bendanya..men2 aje tu..huhuh..

    ReplyDelete