expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, January 11, 2012

Day 12 - Apa yang ada dalam beg mekap aku??

Kalau dah nama dia Rozita Bt. Wan Kecik, Fasha Sandha Bt. Mat Kasim atau Nora Danish Bt. Kamarudin, sure dorang ni ada satu beg yang bubuh macam-macam stuff kecantekan yang dinamakan beg mekap. . . kan. Tak besar mcm briefcase kecik macam kotak pensel pon jadik ler. Busuk-busuk pun gincu lipice mesti ada dengan bedak baby johnson. Tu pun wat modal pegi balik keje... Ala..nak naik bas, mesti ler senyuman manis perlu diberikan pada abang deba bas. Kang tak berhenti pulak sbb dah macam halimunan kat tepi jalan. Nampak sangat ko tak rupa orang ...kan. 

Kejam abang bas! 
Ehh abang bas tak bersalah oke~

Aku terpikir kadang-kadang tengok awek-awek sana sini bawak beg mekap selambak.. Nah, mekap dia setepek macam tepung glomak. Aku tengok muka sorang-sorang dah macam pelakon opera cina dah.. Dengan bedak, fondation, gincu, maskara, etc. Tengok dalam beg mekap punye la bersarang. 

Cakap-cakap orang punya beg mekap bersarang, tah-tah aku senirik tak sedar yang beg mekap aku bersarang. Ehh..meh cek sekejap bersarang ke beg mekap aku....



Tak ...kan??? Heee.. 

Aku cuma ada benda-benda ni jer. Foundation ZA, 2 way cake ZA, gincu Maybelline yang dah bertahun, (bila nak abis pun aku tak tau...), lipice, eyeliner 3 rengget kat pasar malam?? dan eye-shadow 2 tahun lepas aku beli.  

Nak mahal...tak ler kan... Sebab aku hanya insan biasa..! Tak shanteq pun macam Fasha...

7 comments:

  1. pergh..yg ptg lg byk dr yui..muahahah..

    ReplyDelete
  2. sib baik tak ada lipas... hehehe

    ReplyDelete
  3. aku tak pakai apepun mek.. aku guna pelembap jer.. lipstik bagai takde.. (nak kate aku natural beauty.. piiidahhhhhh) org selalu tegur kot aku pucat.. bak la beg ko tu bg aku... utk aku bawak2 jer. bukan nak pakai...

    ReplyDelete
  4. same la aku..tak kisah la mahal ker,murah ker, kalau dah lawa tu tak pakai make up pun tetap lawa..mcm kiter2 nie...retis tu dah sah2 la make up 5-6 inci..hikhikhikhik..

    ReplyDelete
  5. muja gne safi, then tepek bedak sikit, lip balm, then g kelas,, kih3

    ReplyDelete
  6. banyak gak lah tu, akak ada lipstick dengan bedak compact je...hehe

    ReplyDelete