Thursday, January 5, 2012

Berubah ke Up-to-date?

Salam Khamis . . . (harini aku pakai baju batik dan aku tak seksi. ..oke~)

Harini aku pose ganti, jadik tak de la nak  xoxo  pasal Nur Amalina yang sambung blajar kat oversea tu. Dah ala-ala retis luar negara dah. Memang style la dia duk sana. Perghhh....~ Tengok conference dia dekat youtube semalam hmm...memang dia ler dalam itu FB. Mungkin kejutan budaya bila dia duduk kat sana. Nak pulak berjauhan dari keluarga. Tak pun mungkin dia nak up-to-date la sikit. Dah kata duk kat oversea. Biar style sikit. Paras rupa pun ada macam ala-ala nigger sikit...kan. 

Ada dua- tiga komen dari orang awam yang aku baca. It's just pendapat. Bukan nak mengutuk apa..okey. Ingat.! Aku puasa arini... Memang ramai yang mengutuk, mengeji. Dan dia pun macam tak heran sangat dengan umpatan orang-orang Malaysia ni pada dia. Yang penting dia ada degree or master (aku tak intoo sgt ape yg dia amik kat sana. Sbb dia bukan retis pun kan?)  lulusan obersea. Korang ado? Aku ado? Non ado.! Apa orang pedulik dia nak buat apa kat sana? ..kan. <--aku agak je dia pikir mcm ni. 

Cumanya dalam otak aku yang tak berapa nak cerdik english education ni, orang lain pun ada juga pegi sana. Belajar kat sana.. Tapi tak le pulak berubah sebegitu rupa? ..kan. Pelik juga. 

Erkk...aku bukan  xoxo  kan? . . kan?

legnOte: Korang jangan ingat semua orang yang pandai ni bijak ye. . . 

11 comments:

  1. hmm btol tu.bukan nk mengata.but dye pon xheran.dye pon bangga jd cm tu.org duk luar negara cm tu lah.dye yg aib kan diri dye sendiri.

    ReplyDelete
  2. lantak la dia ngan hidup dia (nada kecewa)... kasar kan komen aku... huhuhuh

    ReplyDelete
  3. as Allah said,
    iman itu boleh bertambah dan berkurang.
    kalau tak kuat, berkuranglah ia.



    mana milo ais ni. lama order.
    bakar jugek kedai ni kang.

    ReplyDelete
  4. as Allah said,
    iman itu boleh bertambah dan berkurang.
    kalau tak kuat, berkuranglah ia.



    mana milo ais ni. lama order.
    bakar jugek kedai ni kang.

    ReplyDelete
  5. ungu;
    saje nk pancing ngn air milo kan kan kan......

    aku takkan terpedayee...

    ReplyDelete
  6. itu kehidupan peribadi dia...selagi dia tak terkandas dalam pelajaran n tak melampaui batas, should be ok kot..

    ReplyDelete
  7. den pun bukan nak mengato gak..cuma den raso dio tu terkena kojutan budayo kot..den raso la...hahahahha..pape pun selamat berpuasa la cik muda...leh tolong ganti den nyer pose ker?hikhikhik..

    ReplyDelete
  8. Hep, kata posa.... Hheee....

    Susah nak komen, harap dia dpt jaga maruah dia sbg perempan Islam sudahlah.... Anak dara pulak tu.... Teruskan jadi pelajar islam cemerlang...

    ReplyDelete
  9. ek..xoxo tu ape..eh..CM nak tag kat GA tau..sile join..arahan!!haha.

    ReplyDelete
  10. Dia punya pilihan hidup senirik kan...Jadi kita ni, perlu menilai mana baik mana kurang baik segala apa yang berlaku.

    Yang penting kekuatan iman. iman kita tu yang membawa kita kepada jalan hidup yang kita nak..

    msred;
    alaa..ni bkn umpat, sekadar pandangan membuka minda kita.

    Cik May;
    XOXO tu gissop gurl..tp kite tak gossip la kat cni. SEkadar pendapat dan teladan.

    ReplyDelete