Friday, August 12, 2011

Day 2 - 30th Days Challenge.!

Hai ...

Hari ke-2 untuk Cabaran 30 Hari.!

SOALAN : Movie yang paling best pernah anda tonton?

Uuuu....  Dalam banyak-banyak movie yang aku tengok, yang paling best aku rasa adalah ....


Cerita ni ... Memang evergreen.! Aku cakap, kalo saploh laki kali ko tayang pun aku tak muak, tak bosan, dan tak pernah tak ketawa ... ~ 




Dari kecik aku dibesarkan dengan cerita-cerita ni yang memang tak pernah lapuk dek hujan. Dari cerita BUJANG LAPUK hingga ke cerita PENAREK BECHA ... 


Kalau korang tak lupa, antara dialog-dialog yang popular hingga sekarang antaranya, 

~ aii..jolok motor yer bang?? -Bujang Lapuk

~ 1 untuk engkau.. 1 untuk aku, 2 untuk engkau 2 untuk aku, 3 untuk engkau, 3 untuk aku.. lepas 3 apa? hentam sajalah, hentam sajalah untuk kau , hentam sajalah untuk aku, lepas hentam sajalah..? Bedallah... Bedallah untuk kau, bedallah untuk aku, ehh .. dalam dunia mana ada huruf bedallah, ehh.. dalam dunia mana ada huruf bedallah untuk kau, ehh.. dalam dunia mana ada huruf bedallah untuk aku - Nujum Pak Belalang.

~ Haah, itu baru demokrasi.....Demokrasi apa???..... Demokrasi terpimpin....Terpimpin kepala hotak kau!!!
- Tiga Abdul

~ butang baju melayu aku mana Pah.? - Madu 3


SUDIN: Makcik.. Makcik !!.. encik !!.. Encik ni cakap.. PakMat …wroooooooo ruhhhhhh kelepok.. kecepar .. pon pon pon… Belanggar !!! motokar..
MAKCIK: Pak Mat kau selalu begitu .. naik basikal.. tak pernah naik motokar ..
SUDIN(Nada Geram) : Pak Mat Tempe Belanggar dengan motokarrrrrRRRR... - Seniman Bujang Lapuk

Haha... ni baru dialog je dah nak tergelak, inikan plak dok layan tengok ngn abang aku! Memang rare lah... Ada lagi... Satu part dalam Seniman Bujang Lapuk yang aku suka pasal ukuran bilik sewa. Dialog antara Sudin ngn Ajis masa nak tido..~ **arghhh..!!! Lupee~

Apa pun, mereka ni memang superb ... Mereka ada apa yang orang lain tak ada... Bakat sebagai penghibur sebenar. Kan? Siapa setuju?? Angkat Tangan!

10 comments:

  1. cerita time itu yg gempak..ketawa..

    sume cukupla..

    xlekang dek zaman..ecehhh..

    ReplyDelete
  2. kalo ada cd tu, memang sampai calar balar kte ulang tayang...kihkihkih..~

    ReplyDelete
  3. tahu xpe..

    p/s: pe slhnya lau mai,leh aje blnje..

    ReplyDelete
  4. cerita2 ni semua bila tengok byk kali pun tak rasa jemu..rasa nak tengok lagi ada la...

    ReplyDelete
  5. p/s: tq dear..nak kasi yui kad raya ke?hahaha..

    ReplyDelete
  6. hahaha. syok la movie ni. memang dok tengok pun tiap minggu. tv2. haha :D

    ReplyDelete
  7. Memang tak jemu walau dah layan banyak kali...

    ReplyDelete
  8. p/s: dear, t kasi alamat ea.. nak kasi kad raya tu =)hntr kat email okies..

    ReplyDelete
  9. p/s: btol dear email tu..dah bals pon =)

    ReplyDelete