Wednesday, October 19, 2011

Tahniah & Terima Kasih!!

Salam...


Kalo kitorang tak pegi majlis pertunangan tu alamat tak meriah la kan... *sambil angkat-angkat kening~

Aku tau, kurang serinya nanti bila aku takda ... **Muntah** 

Jadi aku terima tawaran si @Arey yang mewakilkan Jejai tuk menjemput kitaorang. Aku, Mek-Aney, Kak-Nono dengan Aizara.

Jelas.. Korang memang cemburu.

Apa pun tahniah buat ko @Arey yang dah pun selamat menjadi tunangan orang. 

Ikatan pertunangan menjadi saksi percintaan ... Hai, kelas ayat sastera ko Jah. Tak sia-sia ko amik KOMSAS masa sekolah menengah dulu.. Nah, sekarang kau mampu aplikasikan dalam setiap rona kehidupan kau ... Terima kasih, Cikgu.!

Jadi, hujung minggu kami haritu terisi dengan aktiviti menghabiskan minyak di jalanan. Kami bertolak ke Bagan Datoh dekat jam 9mlm lebih gitu yang pada mulanya janji kul 830 sharp.. Tapi biasalah janji APTB ... Pe celup ... 

Dalam menunggu si jejaki bersiram dan berdandan, sempat la Kak Nor siapkan nasi goreng tuk makan dalam perjalanan . Nasik goreng kak nor memang sedap.! Betul, aku tak tipu! **Ayat melobi~

Perjalanan makan masa lebih kurang 3 jam untuk sampai. Dengan jalan raya yang dah macam lereng-lereng bukit Canyon kat Utah aku rasa. Lampu jalan yang agak malap.. Dan kadang-kadang hanya mengharapkan lampu dari kereta sendiri. Sekejap-sekejap break. Demm~ Mampu jahanam break ngn spotrim kete aku. Sekali sekala terlelap juga, tapi yang terjaganya tu lebih kerap.! Demm lagi sekali.!

Nak dekat sampai dah. Lebih kurang jam 12 - 1 pagi gitu. Tiba-tiba kitorang terlihat susuk tubuh kat tepi jalan melambai-lambai tangan..  Siapa?? WSH kat depan break.  Kitorang pon ikut juga break. Uishhh.. sape tuh? Memang menggelabah. Meskipun aku terlelap sekejap, tapi aku masih mampu buat-buat gelabah sama. Untuk menggambarkan keadaan waktu tu.
Ye, memang agak menggelabah. Bangang kan?

What the...
Kenape diorang ni u-turn pulak??
Takkan nak tengok ngn jelas kot apa ke bende tadi tu. Oleh sebab diorang u-turn, maka kitorang pun buat u-turn sama juga. Menggelabah kan? Mungkin nak tengok lebih dekat kot. Luahan hati sendiri..

Tiba-tiba ...
Demm..~
Dah sampai rupanya. Yang tadi kat tepi jalan tu??
Owhh... Diorang dah janji suruh @Arey tunggu tepi jalan.

Erkk...tadi tu dia ke??

APTB - Jelitawan bergambar bersama tunangan si kacak ~
Nampak? Yang berbaju biru lebih expose dari mempelai. **Maaf dari hati~

APTB - Kulit Album  "Panau Terbiar" 
Empat 'si buta' dan vokalis 'kurang pendengaran'. 

APTB - Poster filem terbaru "Nur Kasih ..di Dahimu"
Perjalanan balik, sempat kami menyinggah kat Teluk Batik. Ber'eskrem di tepi pantai. Nyaman~ Kemudian perjalanan bermula semula dan singgah sebentar di Jeram untuk makan malam. 

Aroma Ikan bakar - Jeram, Kuala Selangor

Ohh.. Terlupa!
Malam aku pulang adalah malam aku nd family makan-makan sempena majlis konvokesyen aku, iwan dengan Yi.. Terlanjur balik melalui jalan yang sama, aku ajak budak-budak ni join sekali. 

Meriah?
Ya, hanya tu yang mampu aku kata...
Terima kasih semua. **kesat air mata
Terharu~

Keterlaluan kan? 


legnOte : Mek-Aney dah ada belog.!

7 comments:

  1. mai teluk batik tak mai turun ipoh ea..

    mcm ni la *majok!hahah..

    beshnya..

    berdebar2 sungguh bc entry cik muda..hehe..

    p/s: template baru!cool!!

    ReplyDelete
  2. Mungkin betul susuk tubuh tersebut kepunyaan kawan akak :)

    Seb baik U turn, kalau tak konpom terlepas :)

    ReplyDelete
  3. Album 'Panau Terbiar' tu dah laku berapa copy??akak nak satu..heheh

    ReplyDelete
  4. yui;
    alamak tak sempat la nak.....

    ArELeEz;
    KOMSAS tu komponen sastera subjek dalam BM masa sekolah menengah dulu...

    akmadablueberry;
    dapat dah kot..

    JieJ;
    ahaha..tu akak kene mintak kat Cik Wayz..huhuhu~ dia yang release album...

    ReplyDelete
  5. 4 Si buta dan vokalis masalah pendengaran.....Ha..ha..ha...

    ReplyDelete