expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, October 25, 2011

c - Day.! ...entry lapuk lagi?!

Ingat tak? Beberapa minggu lepas aku sepi tanpa berita..

Ermm? Tak perasan?
Ok, takpe...

By the way, on that time aku telah ke JB.
Pulang ke kampung??
No..no.. No.. Kampung aku Mantin okey.!
Holiday? Hmm.. more or less...

Tapi yang paling tepat. Adalah ... ini!

Bukan..bukan..
Ni gambar mereka yang taksub dengan kehidupan seorang bujang.
Ini...
Manusia ni lah yang setia ngn aku. Dari mula masuk, fail paper,
sampailah final year dan graduation sama-sama.! She is my bestiest..~



22 Sept 2011
Aku selamat sampai kat Pontian.! Without my family. Sedih tak? Time nak konvo family tiada di sisi.? Owhh demm..~

Ok, aku tipu..

Abang aku tak de cuti.. Jadik aku gerak dulu lah, prepare mana yang patut. Amik jubah, hantar borang pengesahan.. Daftar kehadiran and bla..bla..bla... Macam-macam.. Nak pulak aku dengan kak ti menggedixx nak hadiri majlis reharsal kan. <tak pegi pon tak pe rasanya..aihh>  Jadi, mak ayah ngn abang aku datang pada ari Ahad tu dari Melaka, terlanjur ada majlis doa selamat pak sedara aku nak berangkat ke Mekah... Babai Ibik.. Semoga sehat kat sane yep? Ok, go through pada objek sebenar.. So, aku menumpang kasih sekejap dekat rumah mentua kak ti.!

Location : Kukup, Pontian

Kukup tu adalah rumah mentua Kak Ti. Mentua kak ti memang siyokkkk gile.. Spoting moting ... Tak banyak hal langsung. Tak macam mentua lain.. Yang banyak ngat pantang larang, yang banyak ngat kena sopan santun, tu tak boleh ni tak boleh... Alahai..~ Yang ni siap ajak kita orang mandi swimming lagi dekat Kelab mana tah (aiyaa....lupa lol..entry berkarat nih!!!)

Tak ada yang menarik yang nak dicerita... Jom tengok gambar je lah...

Mak Uda aku, Kak Ti, Mak Kak Ti

Family aku dan Kak Ti, Thanks to my photographer, WANXi


Tunggu nak naik cruise..
 Petang hari sebelum nak konvo tu, aku dah stay dekat JB dah. Family aku pick-up kat Kukup. Malam tu, family aku plan mau pegi naik cruise yang dekat Danga Bay tu, tapi hampa. Bila security kat situ cakap Cruise tu dah tak beroperasi lagi. Aik? Baru je semalam mak uda aku pegi sana tgk ramai nye umat naik.. Rupanya semalam tu la last day dia beroperasi. Kenapa dia tutup? Tak le aku ketahui kan.. Malas nak tanya..Hihihi~

Dah tak dapat naik cruise, naik ni pon jadik la...
Tu beskal tu, memang wat orang bertempiaran lari... Rasa nak melayang aku naik bila budak-budak ni bawak. Laju nak mampus kayuh... dah macam kat kampung derang ni buat... Mencanak-canak beskal tu... 

Ramah mesra bersama insan baru...
Dah penat main beskal, pegi makan..! Mana tak gemss.... Adoi..~
Ada jemputan khas dari Batu Pahat . Seseorang yang telah menakluk hati abang aku... Erkk...jijik pulak...
Tu yang sebelah puaka tunjuk peace tu...

Gefren abang aku... Nama aku dah lupa. Short-term memory lah. Sory.!

Buat peminat abang aku, sory application is closed.!
Perasan kan?~

6 comments:

  1. Sobsss sobsss terasa kebahagiaan dpt scroll itu.. Tahniah!

    ReplyDelete
  2. congratulatioonnnn..beb!!~~ jeless nieee..nk kai bju convo gakk..

    ReplyDelete
  3. konvo?
    UTM ke?
    jubah tu cm UTM nye
    weeee
    sy pon dr UTM juge!


    tahniah taw!

    ReplyDelete