expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, October 24, 2011

Sembang Kencang : Sabak ... Maju Ke?

Pemantauan Sabak buatkan aku geli hati sampai ke harini...
Sorang pakcik yang memang rare jadi jaga dekat sekolah di Sabak nih.. 

Aku sampai dekat Sungai Besar ni dalam pukul 6:30 - 7 petang gitu. Kalo korang tengok aku ngn Stopa waktu tu memang dah macam student nak balik kampung tuk sambut raya Haji lagaknya...Nak tergelak bila pakcik security ni tegur aku ngn Stopa ... Pada hemat aku dia ni amatlah peramah. Tapi sangkaan aku meleset bila soalan dia pada Stopa memang mencarik nahas..

Pakcik : Hai dik, buat apa tu? Tunggu LRT ke??
Stopa : Pakcik, ada LRT ke lalu sini?

Tak layan... 

Aku : Erkkk...tak layan... Ada ke LRT lalu sini?
Stopa : Entah ...
Aku : Tu... *sambil tunjuk satu laluan seakan railway dari jauh... Luas terbentang dekat sawah bendang..

7.10 petang...
En. PPD dari PPD Sabak datang pick-up kami . Dengan anak dia yang scary aku rasa (nanti aku cerita kemudian yer?)

En. PPD : Maaf ye lama tunggu ye? 
Stopa : Tak pe Encik.. Tak le lama sangat sampai ...

Aku sekadar menganggukkan kepala... Malas rasanya nak masuk campur perbualan diorang nih.. Sebab, aku memang dah agak penat.. Okay?

En. PPD : Pernah datang sini? *sambil punggah beg pakaian kami ke dalam bonet kereta Mercedes dia.. Mercedes lama, mungkin tahun 1998 ..

Stopa : Tak... 1st time ni sampai sini..
En. PPD : Ni lah dia PPD Sabak, berkongsi dengan SK Seri Makmur. 
Aku/ Stopa : Oooo.... 
En. PPD : Pernah tengok sawah bendang kan? Ha tu...yang nampak macam railway tu, nampak? Tu palong air yang mengalirkan air ke sawah padi...


Ohh.... demm..~

Tiba-tiba rasa mcm sangat bangang..!
Bangang kan?~

7 comments:

  1. erk..bangangke??hahha..

    cntik pmdgn bendng!

    ReplyDelete
  2. adehhhh..rasa cm nak masuk bwh meja nih....hehehe

    ReplyDelete
  3. kekekeke
    ne de bangang lahh

    hhehee


    salam kenai! =]

    ReplyDelete
  4. tak bangang sgt la..hehe cntik sawah tu

    ReplyDelete
  5. Muahahaha.. Aduyaii..
    Salam kat stopa..

    ReplyDelete
  6. hahaha... kampung gua tu.. LRT mana ada... kehkehkeh

    ReplyDelete