Thursday, October 27, 2011

Nak kongsi rasieeee sikit, bole?

Salam,

Kawan-kawan, sebelum aku keluarkan entry " Ehhh...Perlu ke aku lempang puaka nie???" ** dengan nada Zizan Raja Lawak okay??

Nak kongsi dengan korang sikit satu rasie....
Rasie? Yer ke??
Nak tau la tu, alalallala~

Meh tengok gambar bawah nih.... 


Nampak tak?
Tu adalah tapak tangan manusia ye... Bukan gorila mahu pun ungka yang ada dekat zoo tepeng tu.. Melalui tapak tangan ni, korang boleh clarify penyakit-penyakit yang berada dalam badan korang. Benar atau tidak, tidaklah aku pasti. Hehehehe.... 


Asas 5 jari
Jari telunjuk : usus
Jari tengah : Jantung
Jari Manis : Imuniti
Jari kelingking : Rahim/Tulang Belakang

Cuba anda lihat pada ruas jari2 anda...Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya
badan kita ni penuh dengan racun dan toksik.perkara tersebut boleh
menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.
Seterusnya, kalau kita sebagai seorang wanita, cara untuk tengok system
dalaman perempuan kita pulak, adalah dengan melihat pada jari kelingking
kita.kalau jari kita meruncing atau bengkok, maknanya haid tak teratur,
keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim kita jatuh.
Kalau tapak tangan berbintik maknanya masalah angin.cube cek tapak tgn
masing2, kalau yang suka marah2 tu mungkin angin dalam badan banyak.sebab
itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.
Selain itu, pernah tak sahabat2 mengalami masalah tapak tangan berpeluh atau
lembab ke? jika ya, itu tandanya badan kita mudah diserang sel2 kanser.
Jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan maknanya seseorang itu mengalami
masalah resdung, alergi, dan penyakit paru2.sekiranya, perut ibu jari ada
urat hijau kebiruan maknanya anda seorang pengidap gastric.
Selain itu, urat biru /hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan,
sepanjang jari dan betis kaki maknanya seseorang itu mengidapi stress atau
tekanan dalam kehidupan sehariannya.
Seterusnya,ini saya kira yang paling menarik untuk kita tengok sekiranya
kita sebagai seorang wanita. cuba sahabat2 tengok pada kuku setiap jari
anda..jika terdapat bulan sabit berwarna putih di setiap jari anda bermakna
anda mengalami hormon yang tidak seimbang.
Tapi berlainan pulak sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna
putih itu hanya pada ibu jari sahaja, itu menandakan anda seorang yang
sihat..insya allah...
Ramai manusia yang mengorbankan kesihatan pada satu ketika untuk mendapatkan wang ringgit, tetapi akhirnya terpaksa mengorbankan wang ringgit untuk mendapatkan kembali kesihatan yang hilang..
Wallahua'lam..

6 comments:

  1. Trima kasih sensei. Bagus ni. Bole buat bisnes urut tangan.

    ReplyDelete
  2. td bru bc kat blog sape ntah..

    info berguna ni!!

    ReplyDelete
  3. aah. badan saya mesti byk racun sbb ruas tapak tgn saya kehitaman. kena cuba detox lak. thanks bg info! nak save buat rujukan

    ReplyDelete
  4. bgs tu... dpt info nak jadi tukang urut ni

    ReplyDelete
  5. wah...menarik...add lg la post2 mcm ni....

    ReplyDelete
  6. oww...baru la tahuuu...thanks doktor, for info.. hehhehe..

    ReplyDelete