expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, October 21, 2011

Parlimen ... Entry berabuk...

Tempoh hari ...
Aku tak masuk opis ...
Tau pegi mana??
Tak?
Ok, aku pegi sini ....


Cam best kan?
Tak?
Demm~ 
Aku syok sendiri rupanya ..

Okay, Kelab Berkat ofis aku, ala yang macam kelab-kelab dekat sekolah dulu tu buat lawatan dekat Parlimen. Kul 8:30 dah kene berkumpul depan bangunan tuk naik bas 1 Malaysia.. Aih, merasa naik bas secara berkumpulan macam rombongan sekolah tahun 1992 - 1993 dulu.  Sampai sana dalam kul 10:30 gitu tak silap aku la..

Dan sekali lagi kite orang tua-tua ni kene beratur lagi. Ni dah macam beratur nak masuk lab kimia je aku rasa. Enset, camera tak bole bawak masuk dalam okey. Tapisan Keselamatan namanya. Terpaksalah kite orang tinggalkan dekat security tu. 

APTB - Intan nd me!!
Dewan Parlimen yang kite orang masuk ni katanya adalah dewan yang baru. Dan baru la aku tau camana keadaannya bila ada perbentangan usul, masalah-masalah dalam negara kita ni, yang dia orang ni nak selesaikan. Isu-isu berbangkit, macam-macam hal. Dari sekecil hama sampai sebesar menara KLCC. ..

Dulu kalo korang ingat lagi time sejarah, ada dok belajar Dewan Negara la, Dewan Parlimen la ke jadah tu.. Ha, ni lah dia dah ada depan mata.. Depan mata ye, aku ulang... Depan mata..

Dah kata masuk Dewan Parlimen kan, ko senirik tau la kan siapa yang ada dalam tu kan.. Dah tu pandai2 le buat-buat sopan.. Nak masuk pun ada caranya, ko kene tunduk hormat bila masuk dalam dewan tu. Jangan nak menonong je jalan tu. Protokol hokey.! Time aku masuk tu, ahli dewan parlimen tu tengah bersidang. Ada la sesi soal jawab antara menteri ni ngn menteri tu. Part yang siyokkk dengar bila dorang ni berbalah, biasalah kalo dah masuk hal-hal politik kan ... Heeee....

Erkk..depan mata aku, Datuk Seri Dr Rais Yatim, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussien. Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir,Tepi sana ada Nurul Izzah, Bung Mokhtar pun ada...

Menarik tak cerita aku??
Tak?
Ok, jangan baca lagi dah...~

legnOte ; Aku nyesal makan nasik tadi...

3 comments:

  1. Besttttnye ke parlimen... Ensem tak hishamuddin?

    ReplyDelete
  2. weeeeex penah masuk sne lagii
    tringin gak nk masukkk

    ReplyDelete