expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, October 4, 2011

Kemalangan yang tak Ngeri pon ...

Salam & Good Morning!

Lepas hantar one of my fren kat P9 lepas lepak-lepak carik pasal...
Terjadiknya insiden ini....


dengan 


dekat sini...

Simpang 4 p9 - dekat ngn petronas
Masa tu aku baru je lalu nak hantar sorang lg member dekat flat hijau ... grrrr! 

Syukur alhamdulillah bukan kitorang yang kena... Tapi...


Rupa-rupanya cik Oodeng < x-bos kat opis nih> punye member yang kena langgar tuh... Dia yang pandu kete Saga BLM ... Time aku berenti tu kat Petronas tu, samar bayangan aku tengok ada sorang mamat peyot chumel2 tengah dok godek-godek tepon... Aku mula curiga....hmmm mcm kenal perot itu... 

Finally, aku amk keputusan tuk call dia punye enset... Dan memang betul...!! Tuan punye peyot mengangkat panggilan itu.... En. Oodeng!

Nasib baik tak ada kecederaan teruk. Cuma, one of penumpang BLM tu dah pegi spital, sbb dia pening akibat terhantuk dekat cermin depan.. MUjur tak pecah cermin depan. Tapi cermin sisi penumpang terbarai lah...! Kuat tak kuat hentakan tu kan ... Sampai tinggal no plat kereta Waja < ala-ala Lencer > itu... melekat dekat spot-rim BLM tu...

Jadi, kepada kawan-kawan di luar sana... Hati-hati memandu .! Ingatlah orang tersayang meskipun masa drive tu  memang org tersayang ada dalam kete ngah borak2 sambil pandang-memandang...~


legnOte ; dah tengah drive, pandang lah depan.... Yang ko dok sebuk pandang sebelah buat pew?

5 comments:

  1. takotnya accident!! ika skank ni mmg taknak duk lam car seat dia, asyik nk duk atas riba jer... abis canee

    ReplyDelete
  2. yui ~ tu pasal...bahaya la diorang ni bawak kereta sekarang.. nak2 time tengah malam..

    ~@mOi ~~ ermm...ye lah dia dah besar... ko kene hati2 la moi... takot jadik macam anak cik ayu aritu...

    akmadablueberry ~ ngehehe sesajew.. ni kema ni suke bwk laju mcm lipas kudung nih..huhu~

    ReplyDelete
  3. Bukan bwk laju..ada org kejar kat blkg..tu yg terlaju tu..hehe

    ReplyDelete