expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, January 14, 2013

Travelog Sarawak : Shopping & Visiting

Bila dapat peluang dan 'waktu percuma', kite orang tak lepaskan langsung.

Awal pagi kami dah kuar ke bandar Kuching. Melawat muzium Sarawak....





Dalam pada duk melawat tu, ada satu kejadian yang menggerikan....


Ni....haa, Si Comel. Elok-elok tak nak pegi toilet, akhirnya kene pegi juga. 

Masa tu aku baru kuar dari toilet, sementara menunggu Intan aku lepak ngn si Comel ni. Niatnya nak bergambar depan monumen, baru elok posing, tiba-tiba budak ni menjerit. Tak bergerak, mulut terkatup rapat.... Aku pandang dia, rupanya seekor burung dah buang najis muttawageli tepat kat muka dia. Setepek kene ngn burung sarawak.... Habis tudung, baju, seluar. Pakej dia bagi tanda ucap salam perkenalan... 




Jom pegi bandar Kuching pulak...!!!

Sebelum berjalan ke bandar Kuching dan ke Waterfront, kita orang mengisi perut sekejap dekat Mc'D.... Wahhh..macam la kat KL tak boleh dapat Mc'D kan.... hhaha!

Kemudian, tempat yang kami tuju adalah ini .....


hehehe....

Baru lah nampak real melawat Kuching. Lagi pun ni kan lambang negeri diorang. Sama la kalau korang datang KL mesti nak melawat KLCC, Dataran Merdeka, TuguNegara semua kan... Eh, apakah??


Sebelah petangnya, Kak Nor dan Pak Lah bawak kami berjalan, bershopping ikan terubuk masin dan kek lapis, naik sampan kallu!!


....cont.

5 comments:

  1. Assalamualaikum awak. bestnya pergi Sarawak! hehehe

    ReplyDelete
  2. Swak? Bestnye....nk kena tgk, muat lg x travel list thn nie....hehehe....

    ReplyDelete
  3. busuk tak bau taik burung tu???hahahaha

    ReplyDelete
  4. Okay, ni ada rasa nak datang ke Sarawak lagi tak?

    Kalau ada ni laman web yg beri sedikit benda pasal Sarawak.

    http://www.facebook.com/pages/Pakej-Percutian-Sabah-Sarawak-Travel

    ReplyDelete