expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, December 31, 2012

Rebate Smartphone dah tiba!!

Salam petang...


Sure korang ingat lagi perbentangan bajet 2013 tempoh hari. Alaaa.....rebate smartphone tu. Dah tak sabar-sabar nak cekau satu smartphone.!? Yay...besok adalah harinya.! tak sabar ke? Tapi sebelum tu, meh-meh-meh kite sama-sama tengok  antara phone yang telah disenarai pendek layak untuk pembelian ini. Haa... Ni yang agak mengecewakan sikit. Phone yang menjadi igauan tak ada dalam shortlist ni. (T_T)

Ni adalah antaranya,
  • Alcatel One Touch Inspire
  • Alcatel One Touch Inspire 
  • The Buzz Phone 
  • HTC Wildfire 
  • Huawei Ideos X3 
  • LG Optimus L3 
  • Ninetology Black Pearl II
  • Ninetology Palette 
  • Nokia 2730 
  • Nokia 7230 
  • Nokia Asha 305 
  • Nokia Asha 308 
  • Nokia C2-03 
  • Nokia Lumia 610 
  • Samsung Galaxy Chat 
  • Samsung Galaxy Mini 
  • Samsung Galaxy Pocket 
  • Samsung Galaxy Y 
  • Sony Xperia Tipo 
  • ZTE Acqua 
  • ZTE V790

But, people.... Sebelum tu, meh sini aku nak berkongsi dengan korang lagi satu benda. Sebelum membuat pembelian smartphone ni, ada beberapa langkah dan syarat yang perlu kita tahu.  

Bermula 1 Januari 2013 (esok), korang sedia maklum bahawa pakej ini mula dilaksanakan dan dijangka dapat memanfaatkan 1.5 juta belia di Malaysia. Program ini menawarkan rebat sebanyak RM 200 untuk pembelian telefon pintar tahap permulaan melibatkan peruntukan sebanyak RM 300 juta. 

Ok, bagi memudahkan proses permohonan dan pembelian, diingatkan supaya kita mengisi dahulu borang pra-pendaftaran secara online di laman sesawang 'www.skmm.gov.my atau korang boleh juga hadir ke Pusat Internet 1Malaysia yang berhampiran atau wakil-wakil penyedia perkhidmatan terlibat.

Dalam tu dia akan guide korang melalui 'soalan-soalan lazim bagi memudahkan pemahaman korang tentang syarat dan kelayakan yang di ambil kira. Sebelum mengisi borang pra-pendaftaran tu, pastikan korang menepati syarat-syarat kelayakan seperti di bawah ni.!! 

Antara syarat-syarat kelayakan tu adalah seperti yang aku senaraikan ni...

  1. Warganegara Malaysia berumur 21 - 30 tahun
  2. Berpendapatan kasar bulanan RM3000 dan kebawah
  3. Model telefon pintar 3G yang ditawarkan dengan harga maksimum RM500
  4. Pelanggan jalur lebar mudah alih sedia ada atau pakej baru
  5. Hanya satu telefon pintar untuk seorang
So, kalau korang adalah seseorang yang menepati kriteria-kriteria ni, korang bolehlah terus mengisi borang pra-pendaftaran tu. 



Dan untuk makluman korang lagi sekali, pendaftaran ini hanya boleh dibuat bermula hari esok, jam 7:00 pagi. 

Hah!! Jangan lupa baca soalan-soalan lazim yang diberikan bagi memudahkan proses permohonan.!!!

Untuk maklumat lanjut korang boleh layari www.skmm.gov.my. 



**pssst....Jom konsert kat Putrajaya malam nih?? Jumpa korang kat sana!!!

9 comments:

  1. Assalamualaikum. pasni ramai ler beli phone baru kan. ngeee

    ReplyDelete
  2. ape soalan2 dia eh..??

    nnt kite kene bg gmbr x phone kite beli tu..?

    kalo kawtim dgn tuan kedai beli phone memahal sikit lepas x..?

    kemain aku anggap ko mcm kaunter pertanyaan kan.. haha

    ReplyDelete
  3. tgkla t guna ke tak..sbb sape cpt dia pdt kan..huhu

    ReplyDelete
  4. Done Follow saudari...boleh sy berjimat beli hadiah untuk suami guna rebet ni...umur lulus lg,,hehe

    http://hazhatikuxlgkemek.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. hainom : belom lagi lah...... nak register tapi masih lagi loadinggg......... tak de rezeki lah kot nih..hahaha~

    ReplyDelete
  6. o ini rupanya..alamak dah telebih umur la.adoi.

    ReplyDelete