Thursday, June 16, 2011

Review Filem : KARAK


KARAK terbitan KRU Studios merupakan filem kisah benar yang terjadi di Karak jalan lama. Permainan emosi bermula bila satu family nih lalu jalan tu, kemudian minyak habis...kemudian kene kacau oleh benda halus tu... Husband dia mati kene ratah ngn makhluk Mutan tuh atas kereta dia sendiri. Paling rare bila sebuah kereta polis yang lalu dekat situ berhenti, kemudian pakai mende alo yang warden selalu guna dekat asrama bila nak suruh turun racall itu.

"Puan, sila keluar dari kereta sekarang, jalan menuju ke hadapan dan jangan pandang belakang..!"

Tak rasa seram bulu roma tengkorak ke bila ada orang suruh buat gitu tetengah malam? Dan tak ke ko akan rasa macam satu tarikan untuk pandang belakang juga??

Dan...dia tetap pandang belakang..!!! Arghhhh.....!!

*****
Begitulah permulaan cerita nih.! Katanya, kisah tu adalah kisah benar.. Sejauh mana benarnya, kalau korang nak tau, korang ikot le jalan Karak lama tu nanti ye.! Weee @_@

Actually, cerita ni adalah tentang 4 orang kawan baik yang mau pergi kenduri kawin kawan dia mau pulang ke Kuantan (tak silap la) lepas midnight dekat KL..dan terperangkap dalam kesesakan lalulintas di hiway karak. Sebab mau cepat punya pasal, mereka amik keputusan untuk lalu jalan lama.. Dan, disinilah segalanya bermula.!

Antara part yang aku suka, time last, mutan tu cakap...

"Kenapa takut?? Kata orang beriman...."


Hihi...serammm!!

Tapi, kalo kamu orang-orang lelaki di luar sana, aku tau part mana yg korang paling suke...Haha..ni memang dah terbukti..!!! Hmmm..~~

1 comment: