Thursday, June 16, 2011

Kisah Dongeng...

Dah tengok video klip terbaru Stacy - Kisah Dongeng?



Menyentuh hati.. Kadang-kadang kita terlupa ada insan lain yang memerlukan kasih sayang lebih dari kita. Yang kurang berkemampuan, kurang diterima masyarakat hanya kerana diklasifikasikan sebagai insan tak sempurna! Kejamnya dunia!

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Sanggup lakukan apa saja agar dicintai dan mencintai. Wohooo..!! Mereka-mereka ni pun punya perasaan, punya hati untuk dikasihi. Mencari cinta yang boleh mencintai mereka dengan seadanya. Ada ke makhluk yang sudi mendampingi mereka (selain Damping Malam yang tak mengenal siapa..)? Ikhlas ke?

Dalam dunia sekarang, kau tak shantek...sori.! " u r not my type.! " Kan ke WTF namanya tu? Mostly against women, betul tak? Jangan kata lah, lelaki pun ada.. Tapi tak seberapa sangat. Sbb kalo diorang ada duit, totop sebelah mata je lah...! Begitu...

Ahhh...dunia-dunia.! Penuh kepalsuan...

Dan apa yang pasti, mereka juga mengharapkan mereka seperti orang lain juga.!

legnOte : Cintailah seadanya.!

2 comments:

  1. nk doodle free??

    jom2..

    http://nusha1706.blogspot.com/2011/06/jom-request-doodle-percuma.html

    ReplyDelete