expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, May 22, 2011

Sri Ayutthaya, Wangsa Maju



Beberapa malam lepas, yang merupakan Hari Ibu...aku dah di ajak oleh abang aku untuk suprise kan mak aku...dengan pergi makan-makan dekat restoran...


Kamu agak-agak pelan untuk seprise tu menyakitkan ati tak, kalau keluar nak dekat jam 9, kemudian cakap mau makan dekat Klang? Rasa macam nak tampar abang kandung sendiri guna kaki 88 kali....seprais sangat..! Dah la aku yang jadi driver malam tu..
Pusing punya pusing, dengan tak bagi tau kedai mana sebenarnya yang dia nak pegi... Akhirnya perjalanan berhenti di satu restoran yang selalu aku pandang je dari luar bila nak pegi K4. Dekat je pun.!
At Night..


Wahh..what a nice Sri Ayutthaya...





Cuma, kalau kamu nak pegi, harus book dulu. Sebab time aku pegi tu, kene tunggu orang habis makan. Fullhouse beb! Or maybe sebab that day adalah Hari Ibu kot sebab tu full...no idea.

Service - Wa cakap lu, memang kelas... Kami dilayang oleh seorang waiter (lebih kurang) yang berpakaian ala-ala puteri dari siam gitu.!


Dishes - If you're fan of spicy food, here the place! Mostly, hidangan di sini adalah bercirikan siam, dan pedas-pedas.. Memang citarasa Siamese la.. Hidangan makanan yang aku dan abang aku pilih that night was.. Ikan Tiga Rasa, Kerabu Mangga, Chiken Tom Yam, Asparagus and Vege Mix & Black-paper Beef... Oops.! Black-paper Beef kensel sebab mak aku sudah marah, takut tak habis... So, next time maybe, we'll try it.!







Judgement - Everything tasted really good.! Tak rugi la berbelanja lebih untuk hidangan yang best macam ni. Thumbs up for that!

So, if u're really want to taste it, just get in a car, and drive here.!


Jalan Wangsa Delima, Seksyen 5 , WP Kuala Lumpur

Food Type: Thai
Phone: 03-41436883
eMail: -
Website: -
Outlet: Sri Ayuthaya

4 comments:

  1. tempat ni memang cantik..seketul kat tepi jalan kan..depan carefour?

    ReplyDelete
  2. yup..ni last kte keluar dengan arwah maktam...tak sangka la....

    ReplyDelete
  3. Restoran ni halal ke?..Siapa tuan punya restoran ni?...Kita sebagai orang Islam mesti berhati-hati...jangan pakai bedal saje ..tengok pelanggnya bertudung ...terus buat andaian ianya halal...

    ReplyDelete
  4. Restoran ni halal ke?..Siapa tuan punya restoran ni?...Kita sebagai orang Islam mesti berhati-hati...jangan pakai bedal saje ..tengok pelanggnya bertudung ...terus buat andaian ianya halal...

    ReplyDelete