Friday, December 3, 2010

Final Year dan Hujung Minggu

FINAL YEAR.... aloowww kawan-kawan, will be mish all of you!... lepas ni hujung minggu, banyak la free time, boleh jalan-jalan dating, boleh luangkan masa dengan family dan bleh juge melepaks ikot suka hati engkorang... Dan aku masey lagi ada satu semester untuk dihabiskan... yey...tak dapat nak konvo dengan kamo..kamo..kamo..dan kamoo semua...tapi insyaAllah ada kesempatan aku pegi konvokesyen kamo..kamo..kamo...nanti..! 

******
Lepas habis paper Acc. Advance [yang macam hampeh je soalan....hehe~ sebenarnya salah sendiri sebab tak concern...] Citah plan pegi gunting ramb0t dekat saloon Dekya! Nice shop...! akak tukang gunting selaku boss Dekya tu pon boleh tahan ramahnye.. Tak de la kami-kami ni rasa janggal menunggu. Ekceli, citah yang nak cut rambot dia, pasal dah beberapa hari dia asyik sakit kepala... Mana tak, rambut mengalahkan Slash penyanyi rock tu... At da same time Ina juge cuci rambut... Tapi lepas je tengok rambut citah, dan ditambah pulak perasa ajinamoto aku ngn Dekya kondem rambut dia, automatically dia decide gunting rambut juge yang dah macam rambut Bandi Amuk...... ngee....~ 



Dan, hasilnya pun memuaskan... I lOikee!!

Price dia pun tak lah mahal sangat.. Potong dan cuci RM25 je... [aku rasa murah dah tu, kat saloon lain tak tau la kalau ada lagi murah] Kedai akak ni bukan setakat potong rambut je, ada buat facial, rawatan resdung, spa, urut badan, juga pakej kalo ada la sesapa yang dah rasa nak mendirikan rumah tangga..kan...! Sikit info yang akak ni bagi pada kami, sebenarnya shampoo yang dijual dekat pasaran sekarang ni, kebanyakannya ingredients dia more to chemical... Sbb tu kebanyakan orang Asia ni especially yang bertudung, rambut gugur... Iya lah, mana tak, lepas basuh je keringkan kejap, dah terus pakai tudung.. Tak pun berpeluh tu kan lembap jadinya... Jadi untuk mengelakkan keguguran ni terus berlaku, pastikan shampoo yang kita pakai tu less chemical. Camana ye shampoo yang tak ada chemical...? Hmm... katanya, shampoo yang menggunakan herba adalah tak banyak chemical... [nak suruh beli kat dia lah tu...hihihik~]

Hmm...apa pun, aku juga ina dan chitah, terjebak juga beli shampoo yang dia sarankan tu.. Kita tengok apa resultnya nanti, sama tak dengan apa yang akak tu cakap..huhu. To be continue....~





_________
legnOte : meh la potong rambut kat sini....!

No comments:

Post a Comment