expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, December 23, 2011

Review : SONGLAP

Let's chek it out this.!


Yang ni adalah latest movie yang aku tonton bersama tetttt...haa!
Bukan dengan sesiapa, tapi hanyalah geng APTB.

Belum lagi kuar panggung, Uncle Kelly dah ajak tengok. Demi memuaskan hati semua pihak, bak kata Abg Lantun, so, ayuh kita!!!! Lalalalalaa....


Kali ni aku tukar arah menonton, aku pegi tengok bukan di Alam's tapi kat ioi Mall Puchong. 


Ada dua - tiga orang cakap film ni tak best. Tapi, pada aku ler... Aku bg 4star sebab filem ni ada isi. Walaupun jalan cerita dia agak slow ngn suram sket. Tapi, cerita dia senang faham, tak berat. Kisah adik beradik yang tak ada mak ayah. Terlibat dengan gejala sosial. Yang memang korang tau kan sekarang ni gejala sosial di kalangan remaja semakin parah. Penderaan fizikal, juga penderaan seksual, kes rogol haruan makan anak, penjualan bayi, hmm...penyalah gunaan dadah, lari dari rumah, isu pemerdagangan manusia. Semua tu dia sampaikan melalui filem nih. 

Tapi,

Apa yang paling aku salute kat sini, adalah hubungan antara dua beradik ni. Yang membuatkan aku tachink. 
Tiba - tiba aku teringat abang aku kat umah... Apa yang Am cakap kat Ad, "Kita berdua je Ad. Aku cuma ada ko, ko cuma ada aku je dalam dunia ni." lebih kurang lah ayat dia gitu. 


So,

Kalo nak tau betul ke tak, sehati sejiwa ke korang dengan pandangan aku tentang filem ni, pegi la tengok sendiri yer. Aku tak paksa pun. Karang korang kata tak best, aku jugak yang korang salahkan.! 

Tak payah dengar cakap orang, nilai sendiri. Bak kata Uncle Kelly...! Ai ai cip!!

8 comments:

  1. alaaaa...kita xtgk...kita jeles sgt bla baca
    "Kita berdua je Ad. Aku cuma ada ko, ko cuma ada aku je dalam dunia ni"
    sentappppppp!!!!!1

    ReplyDelete
  2. nak tgk satu malam kubur berasap la..hehehe

    ReplyDelete
  3. leh tgk org komen jela..xdpt2 nk tgk wyg~

    ReplyDelete
  4. Ahaaiii... tak merasa uols ahkak nak nengok wayang bagai... aku buat wayang sudey

    ReplyDelete
  5. yer aku dah tengok..pad aku citer ni ok, senang faham walaupun slow..tapi msg tu tetap sampai..

    ReplyDelete
  6. singgah sini dan follow yer..jemput ler singgah ke blog aku yer..

    ReplyDelete
  7. part tgk movie ni mmg x ley denga ckp org..kdg kita kata best org kata x,n mcm tu jugak sebaliknya..kesimpulannya kene g tgk sendiri,kan~ ^^

    ReplyDelete
  8. 4star kira okla tuh...abg sam ade mest bes lorrr... :)

    ReplyDelete