Monday, December 19, 2011

Majlis Ayep. Terengganu Trip Tu Memang best lah!

Petang 10 Nov 2011 kami bertolak ke Terengganu untuk majlis walimatulurus ofismate aku. Walimah aku? Pasti BUKAN dalam jangka waktu terdekat ini. sO, jangan banyak tanya kalo tak mo terperusuk di sudut bucu dinding. 

Dalam 630 petang lebih kami bergerak dari Putrajaya. Tu pun lepas miss-communication yang entahkan bila nak berakhir. *geleng kepala~

Sumpah jadik alas kaki karang. Termasuk la aku sekali.. haha...baru sehati sejiwa.kan?

Baik . .

trip kali ni cuma kak nor dengan WSA je yang tak pegi. 
Yang pegi, KauKau, Kau, KauKauKau, Kau, KauKau. dan aku.! Ye, aku.. Sebab aku pembawa dulang hantaran terbaik. *jeles!

Kami sampai Terengganu lebih kurang pukul 2 pagi. Sempat jugak kami round 2 - 3 kali pekan Kuale, tengok budak bandar ber'fixie' di malam minggu. Khamis malam merupakan malam minggu bagi deme-deme ni. .  Duk pusing-pusing pekan dengan beskal deme, ada kaler kuning, biru, merah... huii macam-macam jenis. Budak-budaknye pun macam-macam jenis. Tak boleh bayang.

Pagi sampai tu, kami lepak rumah akak ipar Stopa. Aku, Keropi n Tyah. Yang lain are not allowed here, sori..! Actually dorang dapat tidur hotel, hasil belas ehsan kasih sayang dari tuan empunye majlis.! Thanks to Arip n wife so much~

Oppsss... Hey, sini jap aku nak story. Korang ingat kat Putrajaya je ada Alamanda? Hello, kat Kuale ni pon ada jugak taw... Jangan tak caya . . . Meh aku pecayakan korang...mmmm~



See... Malas nak cerita panjang, jom tengok picca-picca yang sempat aku, WSA ngn Keropi snap..


Oh ye, pagi kami nak bertolak ke umah menginap sementara pengantin. Baru je sampe. Tayar kete WSH kene sumpah. Sumpah jadi kempes... Ni wat onar sbb dok ajak kitorang jalan tah kemana cari makan breakfast lah ni. Amikkkk!!! Berpanas le deme-deme nih. Sape yang bajet dorang kacak haritu, jgn harap dorang nak buka tayar. Termasuk la tuan punye kereta. Wat Halll betul. But last, sama-sama jugak buka..! Hiii...comel korang ni. .  Gaduh-gaduh pun masih berkasih-sayang.!

Hmm...ok!

Yang pakai payung terkois tu. Bajet tak mo gelap la.. Padahal...ehhh, Apa kata ko guna fair n lovely aje Der..? Grrr!


Sori, aku bukan terer sangat nak edit-edit gambar ni. jadi, silakan saje mengadap hasil kerja tak semenggah itew...

Picca atas tu aku tengok derang dua tu mcm penyamun jeee.....


Cincin dua hati menjadi satu..kelas ayat ko jah!



Bukan aku nak enterprem sangat kat belakang tu. Tapi aku memang dah cuba sedaya upaya untuk tak ada dalam gambar.. Tapi . . . ahh~ 

TAHNIAH, SEMOGA BERKEKALAN !

legnOte : Nape gambor Uncle Kelly tiada? Alamak..!!!

7 comments:

  1. gmbr terakhir tu haa..ala2..comel benor..

    moga kekal ke akhir hyt..amiiinn..

    ReplyDelete
  2. yui,

    ala....yang comel tu sape? saye ke pengantin? hihihi~

    ReplyDelete
  3. low profile ko beb.. penyapu buruk sebenarnya vakum heavy duty hi power latest brand.. cantikk ko nyahhh...

    ReplyDelete
  4. weehu..makanye..sebelum mulakan perjlnn servis kete dan cek angin di tayar..hihihi..;p

    ReplyDelete
  5. tea;
    ko nak bodek kew? tak de efek...
    haha~

    cik may;
    tu yang sepatotnyew.tapi mereka ni tegarrr....~

    ReplyDelete
  6. bak kata uncle kelly : enggan mengulas lanjut!!!kita kan artis!!!hehehhehe..

    ReplyDelete