Friday, December 23, 2011

Originality!!

Bertempat di bilik Sumber, satu aktiviti sempena hari terbuka Unit Teknologi Maklumat (TM) telah diadakan yang berlangsung selama dua hari bermula 21.12.2011 - 22.12.2011. 

Skema. kan?

Ok, pagi lagi aku dah menebeng dekat Bilik Sumber, bagi memeriahkan Hari Terbuka derang. Memang suppoters terbaik ni. Nak pulak one of staff unit TM adalah housmate merangkap pillowmate aku.. Errr... Jadi kene support le kan .. kan. 

Dengan semangat kesukanan, aku pegi daftar nak kan nombor cabutan bertuah. Pagi itew derang cakap ada contest. Ye memang ada contest. Aku, one of the ealier yang memenuhi borang contest tu. Tapi, sembang je lebih. Satu pon aku tak menang. Bukan tak hebat, cuma ada yang lagi hebat dari aku. Haaa...tak nak kalah kan.

Tapi....

Satu contest ni. Powerpoint presentation contest. T&C dia adalah keceriaan, penggunaan animasi, latarbunyi, tema, pengisian, and the most important adalah ORIGINALITY!! Actually slide show aku tu aku  dah simpan lama. Aku simpan untuk menghargai kawan-kawan terbaik yang pernah hadir dalam hidup aku. And of kos ler dah nama dia pp presentation kan, jadi harus lah ramai lagi contestant yang lebih layak menang. Sebab aku punye tu bukan lah hebat sangat. A very simple slide show. Dengan tema warna HitamPutih dan pengisiannya cuma kisah sebuah persahabatan. That's it.!

Bila aku dengar sembang one of judges, derang yang lain lagi hebat dari aku, cantik, menarik, owhh...memang aku ishtihar bendera putih. Banyak sangat aku rasa yang aku punye tu kene tolak mark kan? But . . .

Pada hari pengumuman pemenang, aku adalah one of the top three winner.! Tempat pertama-tama adalah makcik nih larrrr ----> Kema Blueberry of kos.! Dia dah kursus powerpoint ngn Kak Lea kan... Tak aci...Werkk!! Dan aku hanya di tempat ke dua. Yey.! Tenkyu-tenkyu to the judges yang menghargai hasil kerja tangan aku. Cehhh....dah macam menang Anugerah Plenet Muzik kan? Heeee.....

Ok, finally...

Hadiah? Errr...hadiah dia AppleLady je. Tapi worth it kan.

4 comments:

  1. sembangggggg cik muda...
    mn power point nyeeeeerrrrrrrrrrr...smlm ag mintk xdpt2!!!!!

    you!!!uot!!!out!!1hahahhha

    ReplyDelete
  2. congrats too anyway..=)

    ngn kak lea aku kursus photoshop daaaa..bukan kursus powerpoint..haittt..

    ReplyDelete
  3. Oii.... ahkak pun tak terer pp dik oi... nan ado haku nak ajar orang... ajaran sesat bley la...

    ReplyDelete