Wednesday, April 27, 2011

Program Pemeriksaan Kesihatan anjuran Biro Kebajikan dan Kerohanian

RABU, 27 April 2011 - Satu program anjuran Biro Kebajikan dan Kerohanian BPPA telah diadakan baru sebentar tadik.!

Program yang berunsurkan kesihatan dan kesejahteraan diri ini berjalan di Bilik Jamuan yang dihadiri oleh pegawai dan kakitangan BPPA.. Ngehhhhh....~

Program Kesihatan ini dijalankan sebagai salah satu aktiviti biro hasil kerjasama Kementerian Kesihatan. (Alaaa...dekat saje. Sebelah blok aje) Seramai 4 orang kakitangan Kementerian Kesihatan datang memberikan pemeriksaan percuma kepada kakitangan di BPPA. Antaranya mengukur tahap obesiti, tekanan darah dan kandungan gula dalam darah. 





Penyertaan dari pihak BPPA adalah sangat membanggakan. Ucapan tahniah juga banyak diterima oleh pihak BPPA kerana majoriti pegawai dan staff mengalami tahap obesiti peringkat pertama...tak terkecuali BigBoss.! Tak  lupa juga yang mengalami tekanan darah especially Unit Kewangan.! Namun begitu, boss mereka tidak pula mengalami masalah tekanan darah yang tinggi.(nampok benor tekanan yang diberikan...ngehehehehe) -Bernama.

3 comments:

  1. aku Obes tahap tertinggi dOw..!!!
    tp pelik lak..darah aku xde ah plak nak tinggi ek??hahaha..~

    ReplyDelete
  2. nuyui : hehe...tapi tekanan perasaan ada...dek kerana fitnah orang..ngehehe~

    miss spoil : obes ngn darah tinggi kan penyakit lain2...

    ReplyDelete