expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, April 3, 2011

I'm Back! Ahha..Boleh?

Haloo...lama ye aku tak update blog..! Siyan dekat kawan-kawan yang rajin menyinggah..tapi refresh dua tiga kali entry yang sama juga appear... Bukan apa, seminggu dua minggu ni sibuk yang pack..  Sibuk dengan eksiden yang malang tak berbau, at the same time sibuk dengan ayah masuk IJN juga. Apa nak buat. Semua tu dugaan kan.

Sekarang, alhamdulillah semuanya baik-baik saja... Ayah aku pon dah hokey..! Mungkin dalam sehari dua ni insyaallah akan discharge..! My kerete..erkk! Masih lagi dalam woksyop! Kecederaan yang teruk depan belakang. Tapi kecederaan drivernye tempo hari dah hokey.. (uit...kalo ada sedara aku ke kan baca entry ni...woiiii jgn btau mak long ke sesape ke tau-tau-tau..! hehehe...) Actually mak pun tak tau yang aku eksiden masa nak balik tengok ayah kat IJN.  Dan sampai entry ni keluar pun dia masih tak tau.. Terpaksa tipu sunattullah...! (ehehe..memandai je..) Bukan pe beb, mak aku bukan boleh nak dengar cerita - cerita macam tu.. Nak pulak masa tu dia pun tengah risau bagai nak rak dengan hal ayah yang kompem nak Bypass. Karang bila buka cerita pasal aku eksiden ke kan...pitam**

Hmm..apa pun semuanya dah selamat kan... Tengok lah nanti, kalau semua dah stabil aku bagi tau le hal betul-betul. Ehehehe! Cuma satu la yang aku regret banyak sikit hal kereta tu. Apesal?? No Plat kereta tu dah patah habis... Depan belakang patah riuk! Sedey lol..No plat kete tu...hmmm! Jeles la pulak Linda masih ada lg mcm tu...aku punye? Aih! Sayangnye! Tak pe la, nak buat macam mana kan? Dah tak ada rezeki kan.. 

Hmm... apa pun yang penting aku selamat, kan! Motipnye~ Terima kasih lah kepada orang-orang yang sudi membantu pada masa kejadian eksiden tempoh hari.. Especially pada abang aku! Sebab dia yang wat report polis kata dia yang drive pada masa kejadian. Sebabnye, lesen aku wuz die masa tu... Sekali tak perasan! Aih...punca! Ijan pun sama,  aku tak perasan macam mana dia boleh ada pada masa kejadian. Tiba-tiba dah ada tercegat kat sebelah aku,  touching..*** Pak Incik pon yang sudi singgah kat tempat kejadian ms nak balik tu. Offer air tp tak bagi pon...cehh!! Even though dia berceta kat opis..bla bla bla...aih..! Sentap** Nizam yang call aku tanya alright ke tak aku that time.. Juga Encik Is yang tolong panggil towing. Mekasih banyak-banyak.. Tini juga akak dia yang singgah tengok aku kat tepi jalan.. Singgah tengok je? Aihh! Seriously,aku memang blank betul time kejadian tu.. Mekasih semua! Heee~

Aku alright dah... Cuma . . . trauma je!

Akhir kata, KATAKAN . . . 

 hii...jangan mara!
_______
legnOte : Sila berhati-hati di jalan raya! Juga, ROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN..! ciyan dol mak aku jaga ayah dekat sepital... U alll yang merokok tu, udah2 la...kalo korang sakit tak kesian ke dekat bini korang nanti... Ayah aku pun dah menyesal dah sekarang. Dah tau sakitnye, siksanya bypass tuh..!

4 comments:

  1. nasib baik ada orang tolong cover pasal lesen tu..huhu

    ReplyDelete
  2. ye arr wan...seb baik... kalo tak, satu apa tak dapat...hik!!

    ReplyDelete
  3. ramai gak org opis yg perasan ko tepi jalan time tu wei??
    tp ko kate mak ko xtau en??mak ko xpelik lak kete ko xde??saje taye..kuries..heheh..~
    neway,alhamdulillah ayah ko pon ok..ko pon xde pape..~
    mase ijan crite tu...risau gak aku kat ko....baru aku perasan..syg gak aku kat ko nih..ngehehe

    ReplyDelete
  4. norm : tanye la... aku bg alasan kereta tak ley stat je...so kena panggil towing hantar kat perodua.. tu je...

    ReplyDelete