Tuesday, April 26, 2011

Happy.!

Tadi aku call  ... Dan............

Dia bilang  akan dapat minggu ni. Dia akan call hari khamis atau jumaat.! Aih, seronot la....! Tak susah nak bergerak dah lepas ni. Nak pulak dalam dua minggu depan aku nak kena pergi exam JPA. Syukur Alhamdulillah. Allah makbulkan doa aku.!

Sebelum dia bagitahu boleh ambil kereta tu dia ada cakap tentang bayaran. Kot lah, mana tau ada charge service provider yang perlu dibayar. Aku dengar bab bayar membayar ni dah rasa gerun dah. Kang kene bayaran berlipat ganda kang. Menanges. Dah le bajet cukup-cukup je. Nak minta belas ehsan abang kandung, dia dah cover duit saman haritu. Takkan mau kelepet dia lagi kot. But, Alhamdulillah bila Encik tu cek file, dia kata ...

"Tiada bayaran dikenakan, Cik.! Cuma tunggu call dari kami untuk ambil kereta dalam hari Khamis atau Jumaat ni. Sebab sekarang dalam QC." 


"Baik.! Terima Kasih.~"


"Sama-sama"


Dalam tempoh sebulan yang genting dan menyiksakan ni, aku ucap trimas dekat PinkyDablueberry, sebab sudi tompangkan pegi keje, balik kerja. Pinjamkan kereta masa aku kene runner amik paper Mikro dekat UTM. Jasamu dikenang JGT.!

2 comments:

  1. wah2..bestla ea..

    kt pon ader gak niat nk bli kete..

    tp xtaula..pk n berpk lgi ni..

    brape byr?? or full loan??

    ReplyDelete
  2. bukan kereta baru la nuyui...kereta tu eksiden aritu, pg hantar perodua claim insurance... teruk juga kereta tu, depan belakang kena langgar. keretanya lama dah tiga tahun dah pakai...! heeee~

    boleh pg dekat sini

    http://sipenyapuburuk.blogspot.com/2011/04/im-back-ahhaboleh.html

    ReplyDelete