expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, March 17, 2011

ReView Filem : Hikayat Merong Mahawangsa

Ha!!!!

Kenal?
Dia ni lah one of the actor yang berlakon dalam Hikayat Merong Mahawangsa yang baru aku tengok semalam. Incik ni berlakon sebagai otai pedagang Goa masa si Merong tu stay kat country dia. Kiranya dia ni la yang jaga makan pakai si Merong tu. Haa..~
Yang ni pulak,


Embok namanya. Sape lagi? harus lah heroin kan. Dengan erti kata lain merupakan cikaro si Merong. Tapi, part lakonan dia tak le banyak naw pon. Princess China tu punye part lagi banyak kot. Okay, tak mo cakap banyak, tengok ...
ni pulak, 

Nama dia Marcus. Dia adalah steady boyfren penulis 'Belog Cik Muda' . .. Ahhaaaa! Pecaya? Jauh sekali kan.. Aku tau..! Tak perlu kata apa-apa. 

Yang ni, komfem kenal.. Hero cerita ni la. Merong Mahawangsa. 
Review kali ni adalah cerita ni...yang aku rasa seakan-akan Lord of The Ring pulak. Ye ke? Ada macam tak? Jalan cerita haruslah tidak kan.. Tapi diorang punye character tu seakan-akan. Yang aku dapat pastikan adalah si Merong tu seakan-akan ...
Aragon
Si Marcus tu pulak macam 
Legolas

..dan si atok nih

aku dah rasa dia macam Gandalf the White pulak. Mungkin sepupu kot. hehe~

Gandalf the White
Overall, filem ni aku rasa quite okay! Best juga..even banyak cakap tu adalah 50% dari keseluruhan jalan cerita. Tapi masih belum mampu membuatkan aku tertidur macam cerita Estet tempoh hari..Hehe.. Apa pun, aku rasa filem ni merupakan apa...pelopor kepada filem action, epik  kat Malaysia nih. Kagum lah! 



**semua gambar adalah credit from google**

5 comments:

  1. kan??kan???ape ko kate btl ah..
    tp itu marcus belong to me owkeh??hak hak hak

    ReplyDelete
  2. cett..MarcOs pun die punyer..ahaks..pic KeMaWaS xder ker??huhuh..

    ReplyDelete
  3. mah: alaaa...kalo aku tak btau ko suh tgk muvie ni, jgn arap ko akan kenal marcus..cissss...

    scha: tp sy ttp setia pd zizan..!

    ReplyDelete
  4. ape hal lak??ape hal lak???cet..!!!lalalalalalalaa..~~
    hahahah

    ReplyDelete
  5. mah : bwekkk...ko kan tak layan cerita melayu..! wakakaka~

    ReplyDelete