Monday, March 7, 2011

Mentor Dan Protege'

Tengok Mentor tak semalam? Siapa tengok angkat kaki, bubuh kat ketiak..~ ahha~
Sebenarnya Cik Muda sangat - sangat teruja menonton Mentor 5 semalam sehingga tak perasan nasik dah dekat tiga kali tambah.. Burrrppp~ Ekskius me..

Harini secara tak sengaja, jejari halussss ni dok tekan-tekan keyboard mencari siapa protege si Abang Rahim Maarof (ecehh...bajet yang kacak-kacak aje!) tu, si budak yang namanya Aiman Tak Kisah tu... Alih-alih terkeluar lah satu url ni.. Dimana dia sudah pun sediakan serba sedikit details tentang kesemua Mentor dan Protege masing-masing. So, aku pe lagi, mohon izin untuk copy le.. 

Bagi sesiapa yang masih belum mengenali Mentor juga protege mereka, sila lah view gambar-gambar yang aku pick dari blog Malayfashionshow ini. 

Mentor : Noh Hujan
Protege : Muhammad Faris Bin Mohamed Razali @ Ayish
Asal : Shah Alam, Selangor
Umur : 21
Pekerjaan : -

Mentor : Rahim Maarof
Protege : Aiman Hakin Bin Ridza Abdoh @ Aiman
Asal : Shah Alam, Selangor
Umur : 22
Pekerjaan : Pelajar

Mentor : Datuk Sharifah Aini
Protege : Nurshiha Binti Mohd Zikir @ Shiha
Asal : Kuala Lumpur
Umur : 24
Pekerjaan : Sendiri

Mentor : Edry Abd Halim
Protege : Nursyafiqah Nasratullah Bt Mohd Nor @: Iqa
Asal : Ampang, Selangor
Umur: 25
Pekerjaan : Eksekutif Insurans

Mentor : Afdlin Shauki
Full name: Ratnah Bt Awal @ Ratnah
Umur : 26
Pekerjaan : Penari Sambilan

Mentor : Erra Fazira
Protege : Salmah Binti A. Asis @ Salma
Asal : Tawau, Sabah
Umur : 21
Pekerjaan : Kerani

Bagi mereka yang tak sempat menonton, actually semalam merupakan Konsert Pengenalan bagi kesemua Mentor dan Protege. Semalam jugalah, mereka ni telah diagih-agihkan kepada dua bahagian bagi berentap mengikut kumpulan iaitu Kumpulan A dan Kumpulan B. Dimana kumpulan A akan berentap bermula pada minggu hadapan di selang-seli dengan Kumpulan B pada minggu seterusnya. Aihhh...takkan tak tau.. lempang kang..!

Meh aku introduce siapa mereka yang berada dalam Kumpulan A dan Kumpulan B. 

Kumpulan A - Noh & Ayish, Afdlin & Ratna, Dato' Sharifah Aini & Shiha
Kumpulan B - Edry & Iqa, Erra & Salmah, Rahim Maarof & Aiman

Juri profesional pulak terdiri daripada Encik Ramli M.S, juga Encik Ajai kite..! 

Ha...amacam? Teruja tak? Tak? Aih..kau orang ni, memang tak ada darah seni lah.! (jari ke bahu, mata pandang atas...~)

2 comments: