expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, March 18, 2011

Belon Panas 2011, Precint 2 Putrajaya!

Venue : Putrajaya, Precint 2.
 

Kena lah dengan musim cuti sekolah ni. Apa kata mak budak, bapak budak, juga budak-budak yang dah kering idea balik-balik, balik kampung je kejenye setiap cuti persekolahan, kan. Pergi memeriahkan Precint 2, Putrajaya tengok 3rd Putrajaya Hot Air Balloon nih. (Aih...dah 3 kali berlangsung dah, tapi satu kali pun aku tak pernah pagi...)
Kejadian ini berlangsung dari 17 Mac - 20 Mac 2011. Start dah semalam, hmmm!


Antara banyak-banyak exhibition yang berlangsung tu, yang paling menarik minat aku adalah Night Glow & FireWorks yang akan berlangsung pada malam esok, 19 Mac 2011 jam 8:30 malam dekat Launching Field, Precint 2.
Dari sumber yang boleh dipercayai, time nih belon-belon akan naik ikut tempo music dan bunga api sekali. (kata cik puden!)
Selain tu, kalo korang berminat boleh juga naik belon panas tu dengan bayaran sebanyak RM10 (dewasa) dan RM5 (kanak-kanak@Cik Ayu SAHAJA). Menarik kan?? Tiket-tiket tu semua boleh didapati di Booth yang disediakan di sana nanti. Tapi!!!! Ha...setiap orang hanya boleh beli 4 tiket sahaja maximum...!



Aihh...tak teruja ke yunk? Antara lain aktiviti yang dijalankan ialah :

1. Snap & Fly Competition
* Only Digital SLR
* 8.00 am – 3.00 pm daily during event
* Winner will be announced by 4.00 pm
* 1st winner – 2 hot air balloon flying tickets
* Location : Gallery (Registration & Evaluation)

2. Colouring Contest
* 7 – 10 years old
* Stationeries are provided (drawing block & color pencil)
* 17th & 18th March (Thursday & Friday)
* Registration from 9.00 am – 10.00 am (max 30 participants)
* Location : Launching Field Secretariat (Site A)
* Prize Giving – 11.30 am
o 1st Winner – 2 Free Flying ride tickets
o 2 Consolation Prizes

3. Block Building Competition
* Registration 10.00 am 19th & 20th
* Open to all ages, must have 1 children in a team
* Blocks provided
* Registration 10.30 AM daily
* Location : Launching Field
* 1st winner – 2 hot air balloon flying tickets
* 10 Consolation Prizes

4. Paper Aeroplane Competition
* 10 – 12 years old
* Consist of a parent & a child (2 persons)
* 17 – 20th March
* Registration 10.30 am – 11 am daily
* Location : Launching Field Secretariat (Site A)
* Paper is provided
o 1st Winner – 2 Free Flying ride tickets
o 2 Consolation Prizes
* Most creative
o Bonus gift


So, apa lagi... jom lah! Nak? Untuk keterangan lebih lanjut, korang boleh la melayari http://www.myballoonfiesta.com/. Okay! Jumpa di Sana!!!

8 comments:

  1. jOm nak pegI??aku nak snap gmbr lOrh...tp ari ahad...pepagi pas subuh kite dOk tercangak time belOn baru nak naik???cam gmbr dalam fb puden???cantek dOw...jOm???jOm??

    ReplyDelete
  2. pg td g ofis..nmpk kemain meriahnye udara putrajya ni dihiasi belon tu..wow teruja jugk..tp tgk le hw nk g ke x..tgk dr dlm ofs ja..nsib ofs ngadap sini

    ReplyDelete
  3. jOm???petang ni si kwn aku kate..lau sabtu ahad lagik ramai kot...aduyaiii..lau g sorg xbest lak lau xde model...

    ReplyDelete
  4. faztee : waaa lg best. Opis kami jauh la plak..huhuhu~

    ReplyDelete
  5. tasukacoklat : aku mau pigi ari sabtu petang terus ke malam... sbb mau tengok event fireworks..!

    ReplyDelete
  6. aku pn nk g...tp xsurela bile...sabtu n ahad mmg rmi sgt3 smpi ssh cr parking klo nek kete...so nek basje sng!!!

    ReplyDelete
  7. yeke? hmm.....naik bas dari p11 ada ke?

    ReplyDelete