Friday, April 6, 2012

Tanda Cinta Semakin Pudar

Pernah korang tau apa tanda-tanda cinta yang dipupuk semakin pudar? Yer...
Tak  tau? Meh aku kongsi ngn korang semua. Antaranya ialah :-


1. Malas angkat telefon..Pape hal asyik cakap malas, malas, malasss jer..

2. Bila ajak keluar, asyik busy memanjang..kalah YB.

3. Sudah pandai bergurau secara kasar dan menyakitkan hati.

4. Mula menggelakkan diri dari bejumpa.

5. Dia dah tak kisah kalau tak jumpa pun..sebulan x jumpa lagi bagus.

6. Bila dah janji date, tapi lupa nak datang..alasan lapuk diberi..lupa larr..tertido.

7. Apa kita buat dah tak betul dimata dia.

8. Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan.

9. Taip sms pun pendek2 je.

10. Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘errrmmm..” jer.

11. Bagi alasan.. “awak nie terlalu baik untuk saya..saya tak layak untuk awak..”..masa ngorat kita dulu xde pulak timbul hal tu.

12. Bila ajak jumpa parent, macam2 cara dia cuba menggelak.busy.

13. Dah jumpa parent pun alasan banyak, nak cakap hal “kahwin”..?? Insyallah kalau de jodoh. kejap jer dia tuka topic.

14. Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita.

15. Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu.

16. Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’.

17. Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baju matching..sekarang dah taknak.. rimas katanya..poyo plak dah katanya sekarang.

18. Dulu sanggup tolak ajakan kawan semata-mata nak keluar dengan kita.. tp sekarang dah terbalik.

19. Dulu boleh jer bergayut berjam-jam.. sekarang 5 minit pun susah,..katanya hp cepat panas.

6 comments:

  1. exactly....ade beberape pekare diatas penah jadi kat saye satu mase dlu. fuhhh~ bile bace ni rase tak sia-sia saye tinggalkan die. hehe..

    ReplyDelete
  2. mcm mna lak tanda cnta makin mekar ?? ;)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum.. nice entri, kak... macam mana pulak dengan tanda cinta kita kepada Yang Esa yang semakin pudar?

    ReplyDelete
  4. jika merasa cinta itu semakin pudar..cepat2 corakkn warnanya...
    jika cinta itu hilang serinya...cepat2 cari sesuatu tuk mengekalkan serinya...
    jika cinta itu terpaksa pergi...terpaksa pergi relakan pemergiannya..pasti ada hikmah segalanya terjadi....
    cinta lah pada tuhan yang Maha Esa..yang serinya tak kan pudar meski dimamah waktu...

    aku copy dari laman halaqah...
    quite nice kata-kata dia, pemberi semangat...

    apa pun yang terjadi, pengakhirannya pasti kembali kepada yang SATU...

    Semoga cinta kita pada ALLAH yang ESA takkan pernah pudar...

    AMIN!!!

    ReplyDelete
  5. hm..mcm bergayut kat tepon tu,,CM skrg pun jarang gayut dgn tunang CM..hoho..sbb ari2 jmp..dah tak tau nak ckp pe lg kat tepon tu..da kawen nnt pun ingt nak jual je henpon tu..hahaha

    Guest book tu, mcm takfamiliar di kg CM..sbb kg kan..tapi my kazen ade buat jgk ari tu.so, CM pun sesaje la nak jugak ade guest book..tapi member CM yg kat KL ni ha..siap DIY guest book lagik..rajin giler!

    ReplyDelete