Monday, April 23, 2012

Review Film : BATTLESHIP

Lama tak buat review filem. Asik dok review kat blog orang je. Bukan apa. Tak sempat nak pegi tonton wayang pun. Rasanya banyak jugak filem yang menarik-tertarik aku terlepas. Mengharap pada sesiapa yang download aje lol.. 

Baiklah...

Minggu lepas, Perisik-Kota ada ajak tengok Battleship ramai-ramai... Tapi cam tak sure je dia tu pny ajakan. Mcm ajak-ajak ayam pencen je. Jadik, aku pon just let go je ajakan dia... Bahahaha~ (haa..len kali ajak bebetol lar senget)


Idea untuk tengok Wrath Of The Titans pada asalnya bertukar ke Battleship memang berbaloi. RM doblas ringgit tu memang tak sia-sia dilaburkan ke GSC. 

Jom tengok sinopsis!

Kapal perang alien 
Alex nak selamatkan diri
Battleship adalah adaptasi dari permainan Hasbro. Ia mengisahkan tentang adik beradik Hoppers yang ditugaskan menerajui kapal perang pasukan tentera laut.

Alex Hoopers adalah seorang penganggur yang menyambut besday dia kat pub dengan abang dia yang merupakan tentera Laut US. Besday wish dia adalah mengorat gadis menjadi aweks. Untuk menjayakan misi mengorat, Chiken Buritto curik digunakan. Tapi akhirnya tertangkap. Meskipun tak berjaya mencuri Chiken Buritto, tapi dia berjaya mencuri hati Sam, yang merupakan anak kepada pegawai atasan tentera laut abang dia..


Kerana tensen ngn perangai Alex, abang dia bagi peluang dia berubah.  Dari seorang penganggur terhormat menjadi seorang tentera laut US mcm abang dia. Dan dia bersetuju. Dalam masa program latihan ketenteraan bersama dengan beberapa buah negara bersekutu dijalankan, satu misi pelancaran janakuasa tenaga dari bumi oleh ahli astronomi (...kot.!! lbh-kurang) yang nak tinjau ada tak makhluk lain di plenet lain mcm dekat bumi. Dan.... misi tu mendapat feedback dari plenet lain tu.. Haaa!! Korang tau la kan? Alien lar tu..!!

Namun malang menimpa, bila feedback dari alien tu adalah misi peperangan. Battle begins... Deyyy....mau cirita abis kalu, tengok sindiri llar....


Kapal perang Alien yang jatuh ke bumi
Pendapat aku, korang tak rugi tengok ini cerita. Bayar mahal-mahal tapi sangat berbaloi. Yes!! I mean it.! 5 out of 5 la aku bagi.......

Ni abang dia.

Alien


Alex ngn partner


Pak mentua Alex

10 comments:

  1. wah,npk besh sgt tu smpai bg 5 bntg ea.

    ReplyDelete
  2. ramai yang cakap best...tp rietta blom berkesempatan nak tonton....

    ReplyDelete
  3. Overview.... Memang sgt besssttttttt hahahhaha

    ReplyDelete
  4. yui : best lar...betol tak tipu.

    rietta : kalo nak tengok nanti jangan lupe ajak kte ye...huhuhuhuhuhu~

    sepul : kalo ko banjew aku lagi best sepul..muekekekekekkekekekeke~

    ReplyDelete
  5. nak blanje tade masalah.... tapi kena make sure itu duit kaw~ hahahhahahahahhaha~

    ReplyDelete
  6. Tapi cerita ni plot macam biasa je..

    ReplyDelete
  7. sepul ;
    ihhhh ko nih....kalo wit aku bkn nme banjew lar....

    romeo laut ;
    alamak, bab plot ni sy tak tau sgt la wak....yg penting tak membosankan, shud b no problem...

    ReplyDelete
  8. best cerita ni... memang tak puas tonton sekali jer...

    ReplyDelete
  9. hii

    jom ke blog sy dan jadi follower sekali k

    ReplyDelete
  10. memang best giler!nak2 tengok dgn hubby yg tentera laut... memang hebat lah..rasa nak tgk lagi jer..

    ReplyDelete