expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, April 12, 2012

From KK With Love (Pt.5)

Kundasang ...

Kami bergerak ke Kundasang jam 9.3o-1o pagi.

Otw nak ke Kundasang tu, sempat aku singgah dekat Jambatan Tamparulli.

Sesambil melalui jambatan, seiring aku bersiul nyanyikan lagu jambatan tamparuli tu.. Haa..tipu je..  

Aku espek jambatan ni macam canopy walk punya jambatan or titi gantung ke. Tapi bukan ye wak! Jambatan Tamparuli ni macam jambatan biasa yang kita lalu tu. Ianya kukuh oke.! Hee~

Jom tengok pic, perjalanan ke Kundasang. Menuju kaki Gunung Kinabalu. ..



Tak nampak sangat dia punya puncak sebab ada awan yang meliputi puncak gunung...


Edmond, The Driver cum Camera men

Best duk kat dek belakang ...

Perjalanan ke Kinabalu Park, member aku buat hal nak duduk dekat belakang dek Trajet.. Mencabar sangat la dah tuh... Katanya alang-alang nak adventure biar sampai masam ketiak. Haa....yang ni memang masam ketiak..



LOCATION : KINABALU PARK
ENTERENCE FEES : RM 3 bagi warganegara yang berumur 18 tahun ke atas...




12.3o tengahari, kami berhenti makan dekat kaki gunung Kinabalu. Harga makan dia boleh la. Aku makan Kuey Tiaw Goreng sekali dengan air jumlahnya agak berpatutan, RM7.50 tak silap aku. Okey kan??

Lepas makan tengahari, kami bergerak ke HOTSPRING pulak.! Apa yang ada kat sana ea??

On da way ke Hotspring, Edmond ajak kami singgah dekat satu lagi kaki bukit Gunung Kinabalu.  Mesilau Nature Center. Katanya, Mesilau Nature Center ni merupakan jalan ke dua untuk pendaki mendaki ke Gunung Kinabalu selain Kinabalu Park tadi. 

 Kitorang tak lama pun kat Mesilau Nature Center ni. Lepas amik-amik gambar secara bergilir-gilir, kami terus ke Hotspring. Dekat Hotspring ni, banyak kolam-kolam kecik untuk kita bersantai. Kolam air panas ye wak. Tapi aku tak berendam pun. Tak teringat pulak nak bawa baju lebih. 


Dekat Hotspring ni juga ada Taman rama-rama juga Canopy Walk untuk kita beriadah. 


Ya Allah, aku ingat dekat je nak naik Canopy Walk tu... Rupanya, hmmm..... Penat siul. Ko memang perlu mengunakan tenaga secukupnya. 


Gile penat.! Siyes, wa tak tipu..!!!


Hotspring..
Propa betol.... Muahahaha~
Ok, jom balik...!!



Wah....!! Penat sangat dah berjalan untuk harini. 

On the way nak balik, kabus tebal sangat. Merasalah kami orang kat atas tu...! Dah macam dekat obersea je.. Huuu!


to be continue...

From KK With Love [Pt.1, Pt.2, Pt.3, Pt.4)

8 comments:

  1. alamak entry kita samalah..pergi bila ni?

    saya cuma sempat pergi ke kinabalu park jer..tempat lain tak sempat lagipun pergi atas urusan kerja

    mungkin lain kali kalau ada rezeki...lom puas jalan2..

    ReplyDelete
  2. yui, besttttttttttt yui...huhuhuhu... bakorr!!

    lieynanilaz ;
    tak pe la wak. Next time mesti ada lagi pegi sana tu.... Lagi siyok tak yah kuar duit tambang kalo atas urusan keje. Tapi kalo nak betul2 holiday pny, nak tak nak kuar duit juga... Tapi puas lah berjalan.... kan? heeee~

    ReplyDelete
  3. amboi...sakan...ada bawak balik calon x?

    ReplyDelete
  4. bestnye....ada rezki...nak jugak ke sana....

    ReplyDelete
  5. Salam peserta contest #4 KakiWayang.com.

    Kami ada up satu segmen khas untuk network blogger review filem.
    Nak join Rakan Bloggers @ Kakiwayang.com?
    Boleh rujuk pada link di bawah ini :

    Segmen Khas - Rakan Bloggers @ KakiWayang.com

    Nantikan contest baru bulan depan.
    Terima kasih ye =)

    ReplyDelete
  6. Salam peserta contest #4 KakiWayang.com.

    Kami ada up satu segmen khas untuk network blogger review filem.
    Nak join Rakan Bloggers @ Kakiwayang.com?
    Boleh rujuk pada link di bawah ini :

    Segmen Khas - Rakan Bloggers @ KakiWayang.com

    Nantikan contest baru bulan depan.
    Terima kasih ye =)

    ReplyDelete
  7. psss...tiap kli tgk picta2 nie, tiap kali itu la berkobar2 teringin nak pergi....hehehe...

    ReplyDelete