expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, July 21, 2011

SEGMEN: Kami Sayang Teman Blogger -TERJAHAN TERAKHIR






Bagi task terakhir ni aku sekali lagi di beri mandat untuk memilih satu lagu khas dan nyatakan mengapa aku pilih lagu tu, kendian reka serangkap pantun yang mengandungi nick setiap teman blogger satu team.! Dan aku berada dalam team 6.! Dengan teman yang boleh dikata baru juga..!

So!
Here it is...~
Jom mulakan..! Yarkkkk Dishhhh....~~ Team aku @Kump 6 terdiri daripada ...


SOFEALANG ----> IT'S ME!! ---> AREDA91 ----> KEIKOKU90 ---> GENKCORNER




PILIHAN LAGU : Aku mulakan dengan lagu yang tenang nih.... GELORA JIWA by: YUNALIS ZAARAI **korang boleh download dengan click dekat tajuk tu..~ 

KENAPA AKU PILIH LAGU NI KHAS UNTUK KORANG? : Alunan melodinya seakan irama zaman P-Ramlee! Memang merdu.! Penyampaian lirik tu adalah CINTA.! Let's interprets Cinta dalam pelbagai rasa.! Melalui medium blog ni kita mengenali each other kan.. Tanpa rasa cinta yang meresap dalam hati tak mungkin kita nak mengenali teman lain dan cuba berusaha untuk baca setiap entry dia. Begitu teruja nak tau apa yang dia lakukan. Ada juga yang jatuh hati dengan setiap entry teman-teman lain.. Sebab tu kita selalu pegi melawat blog dia. Actually tak kenal maka tak cinta kan..! Bila kita dah mula suka, selesa dengan blog tu..pasti kita rindu nak baca setiap entry yang akan datang... Dan disitu juga kita mengharapkan yang teman tu juga membalas apa yang kita buat.? Betul tak? Di situ kita dah ada connection each others.! Give n take. Dan bermulalah persahabatan ini..! Jadik korang, remaja diluar sana! Balas la cinta aku nih, supaya tak mudah hilang dari kenanganku..! Hihihihi ^__^..


SERANGKAP BERANGKAP PANTUN ! : 


Rindu itu tandanya aku mengingati SOFEALANG,
Yang akan mulakan tugasnya di SPA,
Wey, good luck untuk jawatan yang disandang,
Bila ada masa bleh lepak2 sama kat SPA..

AREDA91, warna-warni hidup adalah blognya,
Setiap bulan pasti ada GA@Segmen yang dia ikuti,
Kalo dia menang tak sia-sialah hasil usahanya,
Sebab hadiahnya dapat masuk bloglist Ninie adalah pasti.!

KEIKOKU90, ko sangat muda,
Pegi karok memang kesukaan ko,
Agak-agak bila jumpa nak tak ko blanje aku, CIK MUDA?
Ohh..mesti tak sebab mesti ko plak suruh aku yang banjew ko...
 **Sbb aku kan kakak

'Bila Dua Insan Berkongsi Blog'
Pasti ko tau blog tu siapa punya,
GENKCORNER adalah nick empunya blog,
Luangkan masa singgahlah sana.!


Last, lagu ni untuk korang juge..!!


YANTZEN & RAHIM MAAROF TIADA LAGI AKU

Kita bersama menempuh semua
Dugaan melanda tidak kupinta
Pahit dan manis duka menghiris
Kita mengharungi dengan berani
Gurau dan senda pun turut mengisi
Ruang dan ketika di masa sepi
Kepercayaan dan keikhlasan
Makin menguatkan persahabatan

Entah mengapa dia
Cepat benar berubah
Kerana kejayaan
dia merasa megah
Biar dia mudah terlupa
Setiap benda yang ada
Takkan kekal selama-lamanya
Kerna akhirnya kita singkir jua
Oh... biarku pergi membawa sekeping hati
Tidak sanggup lagi aku menyaksi
Wajah yang pernah menyakitkan hati

Yang baik Sebagai panduan kita bersama.! Yang buruk dijadikan sempadan. untuk meniti kejayaan.

12 comments:

  1. nice job dear !!
    complete task !!
    tanks atas kerjasama yg diberikan sepanjang segmen ni berlangsung..rasa macam buat kem pula..hahaha :)


    p/s: ninie akan senaraikan link kwn2 di akhir segmen ni nanti..kita terjah and baca pantun diorang sama2 ye nanti (n_n)

    ReplyDelete
  2. WOW!! PANTUN DIA mak ai..

    kalah den..hahahah..

    ReplyDelete
  3. pantun dia, best la...malu jer compare nagn pantun msred...hhheee

    jom layan blogger sporting

    http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/07/happening-favorite-photo-their-story.html

    ReplyDelete
  4. p/s: yui lom bc habs ag nivel tu..huuhu.. dok 0n9 aje..bila masa nak bcanya..ngeh3..

    tp yg ctercik muda gtau tu,cam pernah bacalaaa... lama dh tu..

    ReplyDelete
  5. tahniah cik muda kerana trpilih antara 3 blogger!!

    haa.tu la,pantun gempak!! hekhek..

    ReplyDelete
  6. mantap gila .. menang tuh ,, hehhe

    ReplyDelete
  7. yeay! awak terpilih hihi! tahniah ek! ^^,

    ReplyDelete
  8. oh di sini rupanya...
    he3..thanks kamu...!!!
    sy dh dpt surat dr SPA hr ni.
    8 ogos tarikh pnempatan.

    ReplyDelete
  9. dah masuk dlm bloglist cutie mutie 3 :)

    ReplyDelete
  10. haha nanti kite karok ramai2 eh xD

    ReplyDelete
  11. tahniah2...terharu dpt kenai2 awak...salam perkenalan bersulam senyuman

    ReplyDelete
  12. tenkyu semua! tenkyu2..hihi..dah mcm retis plak aku rasa... hihi..btw, thanks so much dekat ninie_azriena sbb pilih kite orkk.... hihi!~

    ReplyDelete