Monday, November 26, 2012

REVIEW : Istanbul Aku Datang

Jatuh Cinta ...

Ni filem melayu pertama yang buat aku rasa macam jatuh cinta dalam panggung wayang. 

Cerita sikit jalan cerita dia. Istanbul Aku Datang mengisahkan tentang Dian yang pergi ke Istanbul untuk berjumpa dengan bf dia Azad (Tomok) yang merupakan pelajar Medic. Dia sebenarnya dah pun punyai perancangan tersendiri dimana dalam tempoh 3 bulan di Istanbul, dia  merancang pelbagai taktik untuk menyakinkan Azad supaya melamar dia sebelum dia pulang ke tanahair. Tapi segala yang terjadi tak seperti yang dirancang. Bila satu persatu perkara malang menimpa diri dia bermula dengan ditipu oleh seorang lelaki turki, dan kemudian memaksa dia untuk menyewa dengan Haris (Beto) yang tidak dikenalinya . Berlarutan pulak dengan salah faham yang terjadi antara dia, Azad dan juga Haris. Kebenaran terbukti bila seorang wanita yang tak dikenali mengaku yang dia adalah gf Azad...bla..bla..bla... Karang cerita habis tak seronok pulak nak tengok kan...

Apa yang aku rasa... Istanbul Aku Datang ni tak buatkan aku rasa mengatuk. Dengan olahan cerita yang di sampaikan tu sangat simple, tak berat untuk kita fikir-fikir dan sampai kepada penonton. *faham tak?  Even, Tomok tu seakan keras sikit tapi dah di selamatkan oleh lakonan Lisa dan Beto. So tak nampak la sangat kecacatan tu pada aku. 

Hmm...Beto.! Macam apa yang aku state sebelum ni. Dia awesome. Penyampaian lakonan  dia yang sangat natural especially part setiap kali dia bergaduh dengan lisa... 

Bayangkan kita bergaduh dengan seorang lelaki yang macam nerd dan sopan-santun...hahaha~



Hey, Istanbul Aku Datang ni memang aku suggestkan untuk korang tengok.. Nak pulak sekarang pun kutipan dia dah pun mencecah 1.8 juta. So, pegi lah tengok....ok!









*psstttt, Selamat menonton.!

13 comments:

  1. @Khaifaiz Khaifaiz jgn lupe bawak wife sekali..baru feeeeeellllllllliiiiinggggggggg!!!

    ReplyDelete
  2. hehehehe layan online je ti bleh?x pun nak mintak tlg cik muda jaga sara leh?ikikiki...

    ReplyDelete
  3. kite download je la cite ni..save bajet.heheh

    ReplyDelete
  4. macma best je la filem ni..nak kena tgk ni

    ReplyDelete
  5. @boni kacak jom jom..!! ase nak tengok 2nd round lagi...hihihih~

    ReplyDelete
  6. salam cik muda
    Nak bincang jap dgn sicintaku.

    Terima kasih cik muda atas doa buat anak ta.thanks so much

    ReplyDelete
  7. nak tengok sorang2 memang tak la...

    ReplyDelete
  8. semua komen best..tp nak pegi tgk wayang payah sikitla akak ni..tunggu astro 1st je la

    ReplyDelete
  9. @mama aryan blh je.... meh tinggalkan si kecik kat sini...bbysitter kan ada..hihhih~

    ReplyDelete
  10. @Tukang Karut ape lagi... ajak lah "insan tersayangggg"

    ReplyDelete