expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, October 4, 2012

Universal Studio Singapore

Dengar orang bercerita sana sini, amik gambar depan Studio, melompat sakan... kan.... Rasa teringin la pulak nak jejakkan kaki dekat Pulau Sentosa ni lagi sekali.

Universal Studio Singapore e1331134888201 Enjoy Universal Studios Singapore
Universal Studio Singapore ...
UniversalStudiosSingaporeFarFarAway e1331136337664 Enjoy Universal Studios Singapore

Nak-nak pula semenjak pembukaan Universal Studio tahun lepas, dah ramai pengunjung yang datang dari segenap pelusuk donia. Bayangkan semenjak buka tu dah lebih 2 juta pengunjung yang dah mari sini. Masakan hati ko tak rasa teruja nak datang jugak kan? Nak pegi Hongkong, Hollywood, Jepun?? Masakan ada ongkossssss nyew kan, Milah?? Jauh la pulak lagi. . Cekal tak?

Tahun 2008 (kot..). First time aku datang jejakkan kaki ke negara jiran ini. Singapore. Masa tu, holiday trip dengan family. Betapa terujanya aku tatkala itu. >_<!!

Dan, itulah first time aku keluar dari Malaysia. Naifnya. Kalo ada pasport, malu nak tunjuk. Heww.. =,=!!

Time aku ke Singapore tu, aku dengan family amik pasport berkumpulan yang valid selama 6 bulan tak silap. Masa pegi tu, 2 group. Dalam 20 orang. Tapi memang agak leceh sedikit. Sebabnya ape .. In case salah seorang tak dapat nak pegi, secara automatik nye korang semua tak dapek la nak pegi juga... Kiranya 'kerana susu setitik, rosak susu sebelanga' gitu.

Alhamdulillah, pada masa tu group family aku dalam 10 orang (kalau tak silap..) tu tak ada apa-apa masalah. Cuma pada masa kami nak masuk semula ke Larkin, (family aku decide stay dekat larkin je..) one of my cousie dalam group lagi satu tu 'terhilangkan' satu note ke ape tah. Tak reti aku nak explain la bende tu. Ohh, kalo korang masuk Sabah or Sarawak kalo tak silap aku, ada bagi satu kertas tu dekat airport. Time nak keluar tu kene tunjukkan semula. Haa... Bende tu lah yang adik sepupu aku hilangkan. Menggelabah semua orang waktu tu. Sebab semuanya kene tahan.

Haruslah waktu tu, pak sedara aku yang kami panggil 'Pak Ndak' mengamuk. On that day juga memang kami anak buah ni dah kene tiaw masa datang sebab terlalu suka.. Excite katakan. Nak pulak semua kezen-kezen waktu tu ada. Dari kak spupu hingga ke adik spupu yang dah umur 8 tahun skang. Mana tak terkinja-kinja lupa darata, suka bagai nak rak. Gelak ketawa tak ingat. Aku ingat lagi kata-kata dia waktu sound kami orang.

"Jangan suka sangat. Karang ada yang tak baik jadi nanti..."

..dan betul pun. Time nak balik Malaysia tu lah jadi. Mengamuk sakan dia. Sumpah, semua orang family aku takut ngn dia bila dia mengamuk. Hihihi~

Sowi PakNdak, lepas ni tak wat lagi dah. Huuhaaa..

Moral of the story, jangan melawan cakap orang tua. Hehe.

Owhh... Lama dah sebenarnya kenangan ni. 4 tahun dah berlalu. Apasal tetiba aku keluar cerita ni?

Sebabnya aku dapat ni dari Mak Incik yang baru balik dari bercuti ke Singapore..!!
Kira menggamit kenangan sekejap. Dan terasa macam nak pegi lagi. Dan singgah kat Universal Studio. (Kat luar pon jadi lah..) ~,~ wee

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Oppss..!!! Tak ada gambar.! Besok lar aku upload ea??

Stationery je pun.  Tapi dia comel.
Macam wizard's wand ...dalam drama Jepun zaman dulu...saing-saing Moero Attack tu..huhu

Abra...gadabraa....!!!

8 comments:

  1. betul2!
    kalau dah terlebih excited. mesti ada apa2 jadi..
    huhuh...

    tak pernah g singapore...
    adeyh2!

    ReplyDelete
  2. xpernh p..duk plg dkat p johor.tgk la seberang sana time mlm..huhu.

    ReplyDelete
  3. salam..
    Ni yg tahan nak gi s.pore..
    Nak masukkanlah dalam plan ujung tahun ni..

    ReplyDelete
  4. T.A;
    nak ikot...!!! Ajak le saye kalo pegi..muekekeke~

    ReplyDelete
  5. terima kasih cik muda sudi kuangkan masa yg byak di blog pisian saya.

    Tahun dpan harga buat pasport dah murah.huhu

    ReplyDelete
  6. pemilik tongkat sakti kuasa bintang rupanya, hikk...

    ReplyDelete
  7. haha suarakan kat en. ain..tp dia wat dono je..hampehhh

    ReplyDelete