expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, February 2, 2011

SSS- Jom bikin konsert oleh BEN ASHAARI

BEN ASHAARI
Sila click banner kalo nak join!!

Tadi aku mengantuk.. kemudian  aku melewati belOg abang ben sekali lagi....

Nah ini hasilnya......



Konsert : MENGENANG KEMBALI! (Ricordarsi in Italian)

Tempat konsert yang akan aku perform adalah di..
Orchestra Hall, Venice, Italy!!



Harga tiket ? 
- Erkkk.... Duit MYR ke Itali?? Erkk... MYR1500 - VIP Seat, MYR1000 - 2nd class seat, MYR500 - Ekonomi... (mcm naik flight plak...)

Kata kata aluan untuk mereka yang datang menyaksikan konsert amal aku itu .. 

"Benvenuti nel mio primo concerto che spero davvero di successo in questo italiano. ...Spero che si divertono ....."

Sasaran kehadiran penonton ..
-Sasaran penonton yang akan menghadiri konsert tu adalah seramai 10,000 orang ternama...hehe! Termasuk VIP dari Malaysia... (family aku lol...huhuu)

Gambar anda sedang beraksi... apa apa gambar pon boleh .. 
- Pinjam gambar Ana Raffali jap...!! Thanks..!!

Credit Google

1o buah lagu yang akan saya nyanyikan bersama-sama orkestra yang dijemput dalam Japan Drama Series, Nodame Cantabile... 
  1. Tanda Kasih - Ahmad Mahmud & Rahmah Rahmat
  2. Itulah Sayang - P.Ramlee&Normadiah
  3. Nak Dara Rindu - P.Ramlee
  4. Malam Bulan Di Pagar Bintang - P.Ramlee
  5. Malam Ku Bermimpi - P.Ramlee&Saloma
  6. When You Tell Me That You Love Me - Diana Ross
  7. Nothing Gonna Change My Love For You - George Benson
  8. Try To Remember - The Brothers Four
  9. Ave Maria - Kim Ah Joong (OST 200 Pound Beauty)
  10. KYO - Suh Reun Bun Jjeum <---lagu kat blog aku ler..!

Penyanyi dalam negara yang akan aku jemput .. adalah; 
- Lah Ahmad...! Sebab suara dia memang...perghhhh!!! Especially masa dia nyanyi lagu Tanda Kasih ft. Dayang... Kali ni ft. aku la...Wakakaka!!! 
Luar negara pulak aku nak jemput;
The 'S' Orchestra dalam Japan Drama Series, NodameCantabile, boleh???? Hehehehe....

[A.jpg]

Lagu penutup pulak aku pilih .... 
- Di Mana Kan Ku Cari Ganti - P.Ramlee, sebab aku nak perdengarkan keindahan irama lagu di negara kita yang sangat indah sebenarnya dan tak pernah lapuk dek hujan ...! Juga mengingati perjuangan seni Alahyarham Tan Sri P. Ramlee...

Kata-kata penutup buat penonton...
"Per gli ospiti in questo giorno, la ringrazio per aver dedicato del tempo indefinitofrequentare il mio primo concerto. Anche se migliaia di chilometri di distanza ... Grazieanche agli sponsor di questo concerto, Ben Ashaari Entertainment. Da nondimenticare tifosi del club mi ha dato un grande incoraggiamento per me perrealizzare questo sogno .. Maggio ci incontriamo al concerto che verrà presto in Corea! Grazie!"
Dah habis konsert, harus la dapat duit kutipan kan.... Royalti bagai kan.... Aku akan sumbangkan pada anak-anak yatim dengan orang kurang upaya bagi membiayai rawatan ke luar negara ke apa ke..!  Selebihnya, aku nak wat konsert lagi...Le Tour pulak...wahahahaha~

legnOte : 
kalo ada bahasa yang tidak difahami, sila rujuk http://translate.google.com/# . . .ngehehehe~ abg ben, bg la feedback.

4 comments:

  1. mak aihhh jauhnyer.... support tiket tau... ngeeee...

    saya nak request lagu no 10 byk2!!

    ReplyDelete
  2. salam ziarah dan salam perkenalan.. saya follow blog awak.. mai singgah n follow blog saya ek

    ReplyDelete
  3. ⒸⒾⓀ ⓏⓄⓂⒷⒾⒺ : uish, bole2..... bp ramai nk follow? nti info...cewah...hehe~ tiket tuk kamu free... yg lain bayor..haha

    nad : ok, nad pon free lol...

    awangku johan : ang nk free jg ka?? erkk....

    ReplyDelete