expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, July 24, 2012

Siapa 'kau' yang aku maksudkan??

Semalam aku ponteng. ..
Entah kenapa ... 
Tak ada soul nak pegi keje. ..

Padahal aku dah bergerak dari rumah jam 7 pagi lagi. Tapi hati aku rasa langsung tak ada mood. Mungkin masih lagi hilang fokus untuk bekerja ...juga hati ni yang masih belum pulih..

"FOKUS!! Come to mama...! Come!! Come!!"

OTW ke Putrajaya, jammed gila. Dari Pandan dah start jammed sampai ke Bandar Tasik Selatan. Kusut otak aku dengan masalah, bertambah kusut dengan keadaan Kuala Lumpur time hari Isnin. Mostly hari Isnin memang macam ni. Tapi rasanya sebelum-sebelum ni tak ada la sangat gila vaveng punye lewat. Aku punch jam 830 tapi  dekat pukul 1000 pagi baru aku dapat masuk Putrajaya. Alang-alang dah pukul 10 sampai. Dengan hati yang tak berapa nak ada untuk pegi kerja. Adalah lebih baik aku amik cuti je. Kalau tak, nak mengadap PC isi borang kehadiran lewat lagi satu hal. Bulan lepas punya pun aku tak pasti kehadiran aku chantekk ke tak. Aduh!!

Kemalangan ...
Aku memang dah agak, sama ada hujan atau ada kemalangan pasti jem seteruk ni. Dan... Sangkaan aku tepat ..! Yep..!! Ada eksiden dekat corner Shell BTS tu. Kalo korang pengguna MRR2, mesti korang tau kat mana location paling fames berlaku eksiden yang aku maksudkan ni. By the time nak masuk Putrajaya, jalan dah clear sikit. Tapi, macam aku cakap alang-alang dah lewat, aku terus pecut balik Presint 11. Ahh....

Ni yang aku perlukan saat ni. Mata aku memang dah sangat-sangat barai dengan kepala berdenyut menahan sakit, kusut sebab jem. Kusut sebab ... Ahhhh!!! Nak mentekedarah pun, aku bukannya dapat penalti lagi. ~ Huhh...don't cut my faith! Cut my lust, it's be better. Iman ... Iman...!! Bersabar lah kau.

Dalam pada menahan sakit, 2 - 3 round jugak la aku setelkan baju kotor 2 minggu lepas. Settle ampai bagai, aku belasah tido sampai ke petang. Ye, aku tau pahala puasa aku dah kurang. Tapi tolong faham keadaan aku di situ ye. Aku kusut..kusut sangat. Dengan kerja (yg hilang fokus..) Juga hati ni. .. Ni sebenarnya yang merunsingkan aku. Sebenarnya aku sendiri tak tau sampai bila aku boleh bertahan, boleh bersabar dan terus bersabar, menunggu dan terus menunggu. .. Ke aku patut blah je dari idup kau ?? 

Ehh...masuk part laen dah ni... 

Siapa 'kau' yang aku maksudkan?? *ouch!

%&**%$$!!!

3 comments:

  1. siapakah kau itu...

    terkesima pulak aku nak tau

    ReplyDelete
  2. huhu...

    Rungsing kepala ni mikir...

    Siapa dia, tak perlu tau...muahaha~

    ReplyDelete