expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, July 9, 2012

Ella kahwin pilot!

"PETALING JAYA: Rock queen Ella, whose classic hits include Layar Impian and Dua Insan Bercinta, is getting hitched to Firefly pilot Azhar Ghazali."

Whoaa....

Ramai yang dah pun tau yang ratu rock negara kita tu dah pun selamat menikah dengan seorang lelaki  pilot ... kan.? Akhirnya, terjawab juga persoalan peminat, juga wartawan kat 1Malaysia yang selama ni tertanya-tanya bila lah Si Ella nih nak kahwin.? Siapalah yang menjadi idaman dia.? Siapa yang akan menjadi pasangan hidup dia.? Bukan apa, umur semakin meningkat, tahun makin berganjak. Tapi dia masih steady, sehingga lah tiba-tiba bila dia buat pengumuman akan bersara dari hidup single. SINGLE!

Terkejut tak terkejut juga la kan? Tapi aku respek kat dia ni sebab .... Dalam umur yang sebegitu, dia masih lagi mengekalkan momentum kecomelan dia even agak geds cikit. Hee... (Nak buat mcmmn kan, dah dia mcm tu kot..) Cantik pun cantik lagi ...waa~ Sangat gojes gitu. 

Masa keluar berita  yang dia akan menamatkan zaman bujang ... Aku terfikir sekejap ... Siapa la lelaki misteri tu kan ... hmmmm ... Macam gud-gud je aku nak fikir hal artis punye pasangan hidup. Entah kenapa tak sengaja terfikir ... Time Dato' Siti nak nikah dulu tak pulak aku terfikir sape menjadi pilihan dia, either Dato' K or Dato' Fazley ... Tapi, yang part Ella ni aku tertanya-tanya. Tertanya-tanya gitu... Rupanya ada kisah yer adik-adik sekelian .... Ni kira mcm instinct lar...kot!

Well, bila hari Ella ni memperkenalkan siapa gerangan pencuri hati dia, aku dah pun dapat tau siapakah lelaki itu ...??

Dalam FB abang aku . Jemputan perkahwinan Azhar Hussaini Ghazali & Ella. Erkkkkk?? Lorr... ni member sekolah abang aku masa kat MRSM dulu. Yang selalu datang umah time cuti skolah, Yang pernah juga pergi holiday kat PD. Dulu-dule emsem je aku tengok. Sekarang, cam tua-tua sket, mcm abang aku kat umah tu... bahaaha.... =,= Teringat sekejap masa dulu . Admire tu... Abang ni dulu cool je aku tgk masa zaman sekolah. Alaa..dulu kan style ala-ala hiphop tengah top .. Well,dress-up tak ingat. Bayeeekkkk punye.  Kira dah KRU sangat dah waktu tu.

Hmmm..tak sangka dia lah pasangan hidup Ella, .! Yeah.. Ni la yang aku cakap tadi ... Instinct ... jadahnye...

Apa pun, aku doakan mereka ni bahagia dan berkekalan ke anak cucu ... InsyaAllah . Meskipun perbezaan umur yang agak ketara.  14 tahun tu beb.! Abang ni 3otahun. Tapi uols perlu ingat, umur bukan penghalang untuk kita semua sebagai hambaNya untuk tak mengecapi bahagia kan.? Jodoh adalah rahsia Allah, dan ... kini sudah terbongkar satu lagi rahsia yang disimpan oleh yang MahaEsa .. 

.
credit Google

Aku punya rahsia.??? Bila? 

Pasti akan tiba masanya juga. Mana tau, jodoh aku dengan abang Anuar ke kan.??? Nantikan je lah .. Kuikuikui ....

ella-kahwin-tunang-NIKAH-KAHWIN-AZHAR-GHAZALI
the gojes Ella

5 comments:

  1. wow! amin! moga kamu ada jodoh ngn nuar

    ReplyDelete
  2. oooo...kawn abg....tp ella mmg maintain cun lew....sangat cun....

    ReplyDelete
  3. he was my junior. unfortunately, most of us seniors mmg tak suka mamat nih. banyak trouble.

    ReplyDelete