expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, July 16, 2012

Generasi Y.!

Berkurun dah orang lain update pasal lawatan ke RTM ni, sekali harung menjayakan rakaman program bual bicara Generasi Y yang ke udara dekat TV2.

Tak tau program apa tu?

Hmm....faham..faham.... U all layan chanel 131, 132, 133 ye tak?? Paling kuat, bulan lepas punya channel 801, 811 memang channel wajib tayang....Pegang je remote, tukar lain memang tak nak la kan? hee~ Tu cerita bulan lepas, apa pun, kalah memang adat permainan. Kalo tak ada yang kalah masakan ada yang menang. Mesti ada pro and cons ye tak??

Iker Casillas (center) of Spain lifts the trophy as he celebrates following victory in the UEFA EURO 2012 final match between Spain and Italy at the Olympic Stadium on July 1, 2012 in Kiev, Ukraine.

BTW, Tahniah kepada skuad yg menang. Juga penyokong2 derang sekali.

Ok.

Berbalik pada kisah RTM aku ni ... 

5 Jun lepas, aku sama-sama dengan ofismate aku buat lawatan ke RTM. Ia adalah sebahagian daripada aktiviti Biro BERKAT dekat ofis ni.. Modus Operandi kami sebenarnya nak masuk TV je.. haa~ Tapi disamping tu, buat la lawatan sikit-sikit dalam Angkasapuri tu. Buat sedap katanya ...

Pagi tu, kehadiran kitorang dari putrajaya di sambut baik oleh salah seorang pegawai yang aku rasa dia pun adalah orang kuat RTM ni. Nama dia tak silap En.Shahrizal rasanya. Orang Sabah. Sikit sebanyak dia bercerita hal pembabitan dia dalam RTM. Erkk...apa yg dia cerita ea..aku lupa.. =,= Huu~ Tapi yang   aku mark dengan dia ni. Setiap kali dia bercakap, mata ngn kening dia nak terangkat saje. Mcm Ziana Zain. Ke penyakit?? Pelik kau ni. Tu memang style kau ke..? Huu.. Apa-apa aje la cik abang oitt...

Dia ni lah orangnya yang bawak kami semua melawat sekitar kawasan RTM tu, jom tengok...antaranya ... 

Studio Live : Selamat Pagi Malaysia

Haa..yang pakai tie tu la En. Rizal. Depan tu Cik Qyroopi Siut ...

Auditorium Perdana
Haa.. Masa kami sampai dekat auditorium perdana ni tengah reharsal rancangan ke rakaman ape tah. Yang pasti, orang tengah joget-joget nyanyi lagu Boria Anak Tanjung ke apa. Ada la sorang dua retis kat situ yang menjayakan rakaman tu. Aku kat situ, adalah tido ... Huu. Penat dek non, berjalan dari  Studio sana, pegi studio sini pulak. Kendian tengok tempat simpan pakaian penyampai berita bagai. Ada la sorang dua penyampai berita RTM ni yang aku aware. Locker Kod dia je dah penuh. Sharizal tu cakap, setiap kali bersiaran, baju diorang tu akan pakai sekali je. Gile pembaziran...kan?? Singgah pulak pegi tengok bilik makeup. Ada la sorang pengacara rancangan tengah makeup. Tapi aku tak kenal. So, sementara menunggu time makan, apa lagi, tido kejap dalam itu Auditorium... Ko pernah tido situ?? haaa~. Weksss!!

Konti Radio
Konti Radio : Selangor.fm

Ni adalah salah satu konti radio. . Masa kami sampai, sempat juga DJ radio tu, ke udara, siap bg tau ada tetamu dalam konti, dari KPM. Dan one of my colleague, Kak Alyn dijemput ke udara sama dengan DJ tu. How excited ...

=,= hewww.....

Bosan keee? hmm... Dah la tu, jom tengok gambar masa rakaman GEN_Y tu. JOm..!


Sementara menunggu pengacara dan jemputan khas ... kiteorang hapdate dulu status dalam FB ...

"Wey, kiter kat RTM nih..."
"RTM, here we are ..!!"
"Dah smpai RTM.."
"Wot org kampogg...jgn lupa  tgk aku dalam TV Sabtu nanti naa...Skg tgh rakaman!!"
"Mak!! Anak mak masok TB ha..!!!"



Dua orang cikgu yang juga bergelar Blogger ...


Bajet nak jadik Pengacara WHI ehh.. Selamat Pagi Malaysia!

Jom, trademark GENerasi-Y ! Yayyy..!!!

3 comments: