expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, May 24, 2012

Patah Seribu ...


* * * * * 
Petang tu, ttbe kawan dia call. Mintak tolong teman pegi satu tempat ni. Di Kuala Lumpur. Salah satu tempat leisure yang agak terkenal juga. 

Dia macam tak nak. Sebab masa tu dia pun not in the mood sebab ada hal sikit dengan dia pny "cinta hati yang tak berapa nak cinta dah" . Sebab? "Cinta hati yang tak berapa nak cinta dah" tu mintak hold dulu relationship diorang. Boleh macam tu??

Nak dijadikan cerita, dia pon dah malas nak melayan kerenah merengek manje kawan dia tu, so dia amik keputusan follow saja. Mungkin, ber'leisure sikit boleh me'release'kan masalah yang melanda. Tak banyak sikit, kan? 

So, petang tu dia pun ikut. But..!!!

Tuhan nak tunjuk agaknya ...

Pada waktu yang sama, di tempat yang sama ... Dia telah di hamparkan dengan permandangan yang mampu meremukkan hati. Paparan yang mampu meredamkan jiwa... Pandangan yang mampu membunuh seluruh jiwa raga dia. ! Ya..!!! Tuhan tu maha Agung, Maha mendegar rintihan hambanya... 

Dia ternampak "cinta hati yang tak berapa nak cinta dah" tu hang-out dengan sorang awek...yg quite comel di bandingkan dengan dia... 

Lalu ....

Dia pun sentap...tap..tap....tap....

Dia amik keputusan, bertanya terus terang dengan "cinta hati yang tak berapa nak cinta dah" tu... 

Dan, "cinta hati yang tak berapa nak cinta dah" tu mengaku semenjak kebelakangan ni memang dia berbaik semula ngn gadis itu... Berbaik semula... Apakah??

* * * * * * * * * * * * * * * 

Let say, situasi tu terjadi kat korang .... Pe yang patut korang buat, rasa-rasa?

Ha, aku pon pening nak bg pendapat aku. Sebab? Aku mana pernah berada dalam situasi percintaan yang tragik gitu... Kan? Tanya kat aku, memang tak boleh nak jawab lar ....

15 comments:

  1. klu rietta.....rietta pergi jew....buat apa nak terus kan....klu dia benar2 sayang....xmungkin dia minta hold dulu...dia minta hold dulu, berkemungkinan besar nak cuba sekali lagi dengan yang lamer...than klu yang lamer tuh mmg dah xsesuai, bru nak blik pada yang sekarang...tapi klu tiba2 yang lamer itu dia sayang sesangat....yang tengah hold nie kena tinggal jugak akhirnya...lebih baik pergi sebelum hati lebih terluka....jangan bazirkan masa....kita bukan semakin muda...mmg berat...tapi kita perlu kuat....

    PS...sekadar pendapat dari Rietta yang serba kekurangan....

    ReplyDelete
  2. kalau situasi itu terjadi pada saya..biarlah saya undur diri..takut2 kalau diteruskan akan terjadi perkara yg sama berulang...:(

    ReplyDelete
  3. agak tragis seperti yui dulu..muahaha.

    ReplyDelete
  4. kalau ena, ena bersyukur sebab Allah dah tunjukkan baik buruk psngan kita tu... kalau Allah tak tnjukkan, berapa kali si dia tipu kita... Even rasa sakit, sedih, marah dan rasa tak di cintai, but bersyukur kerana Allah nk selamatkan kita... Be strong and thinks positive...

    ReplyDelete
  5. cinta pada yg ada..merindu pada yang kasih..huhu


    cik muda..i follow :)

    ReplyDelete
  6. cinta pada yg ada..merindu pada yang kasih..huhu


    cik muda..i follow :)

    ReplyDelete
  7. kpd kaum pompuan, takyah la nak jadi baik sgt..
    klu dah sah2 laki yg korang suker tu tak loyal, tinggalkan je la..
    buat pe nak suker org yg tak suker kite..
    pastu takyah la nak nangis2, buang karen jek.. serius ckp!!

    ReplyDelete
  8. Intro komen: Mudaaaaaa! Ko ingat aku lagi takk? Pedulik ko tak ingat.. Aku terus2 jenguk ko tau.. (buatlah percaya)..
    Apercer? Ko masih mudakah? Ke ade the sket..? Lama kot aku bertapa...


    Komen sebenar: begitulahkan lelaki.. Susah nak dapat yg benar2 tetap hati.. Dorang ni suka test market.. Dapat hihger market, jual saham lama.. Ape ko ingat BSKL ke hape..? Kalau aku jd kawan ko tu Mude, aku akan groomkan kawan ko tu supaya mantan pacarnya menyesal!

    Eh, ko rindu aku tak? Ko cakaplah ridnu dulu, baru aku kate i miss u too.. Kohkohkoh

    ReplyDelete
  9. Muda, aku sebenarnya pernah sekali kot kena mvm ni.. Mase tu aku baru benih tea maka aku tak berharga.. Sekarang terkejar2 ingin merasa kemanisanku ( ko terpaksalah pura2 percaya)..

    Natijahnya, sekarang aku yg peragai camtu.. Suka2 jer nak lari dr hidup seseorang setelah benar2 dichintaiiiii (ceh muntah)..

    Sebab aku takut kena tinggal lagi, so better aku pergi dulu apb dah ada bau2 si dia mcm makin hambar... Aku taknak dah rasa sakit kehilangan.. Eh mcm boleh buat satu entry kan! Nak buat entry sendiri kemain susah....

    Pastukan, ade plak sambung lagj wkakaka..

    Pastu aku memang akan dikejari oleh mereka2 yg aku tinggalkan sebab aku baik juga pd mereka (bajetlah kalau ade balak ensem sini nak berkenalan dgn aku yg baik) tp begitulah kesannya apb pernah dilukai..

    Sekarang aku takut... Sebab suatu hari nanti aku akan jadi Tea expired, siapa nak minum aku.. Ko lain lah.. Dah nama Cik Muda.. Sampai bila2 pun muda.. Aku nak tukar nama blog aku Tea Muda... Ok better aku stop sebelum ko saman aku..

    ReplyDelete
  10. ckp jek padan muke...

    ReplyDelete
  11. Eh ko naper lama tak hapdet haaa?
    ko gaduh ngan boifren ker beb?
    meh bagi akaun fb dia kat aku..
    aku nak wat onar..

    ReplyDelete
  12. ANON:
    - "padan muka" tu hanya tuk orang yang tak menghargai persahabatan je... huhu~

    TEA;
    - bizy sket la TEA... Nak jadik macam ko jugak la sikit lagi.. Sepi 2 tahun ... muahahaha~

    ReplyDelete
  13. mmm bab hati ni susah ckit..tp ape pun back to basic kan :) Allah Maha Tahu..betul la tu nanti Allah nak bagi lebih baik...bkn kantoi ditipu or ape kn tp tu ilmu utk mase depan kan kn kn heee

    ReplyDelete
  14. fuh fuh fuh! punyerrsss la killer kan..sian kan kwn. sbr je la. x yh syg org yg tak syg kita. hehehe. kot?

    ReplyDelete