expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, May 18, 2012

Kita punyai pilihan hidup ...

Salam,

Ehemm...

Banyak sebenarnya berlaku perkara-perkara di luar jangkaan aku semenjak 2 - 3 minggu ni. Sebab tu aku sikit macam tak ada mood nak update panjang lebar. Pahit manis, suka duka bercampur baur. 

Ada certain things yang membuatkan aku betul-betul feeling bad, crush, pressure. . And certain thing who makes me shocked but at the same time it's a gud news also. 

Kemudian dikejutkan pula dengan beberapa perkara di luar jangkaan yang membuatkan aku sendiri keliru apa yang patut aku buat. Ada ke pilihan untuk aku memilih?

Arah tuju?

Entah ...

Segalanya bercampur baur macam masak-gulai-lemak-ikan-masin-dengan-pucuk-keladi... Gaul-gaul menjadi satu.. 

Finally, air mata juga yang menjadi peneman.. . Pedas sampai berlinang air mata..

Like or not, telan juga. Biar menikam rasa. 

"Oh, semalam ku terbenam di lubuk asmaraku, yang jauh ku kembara, jauh perjalanan jauh destinasiku namun tidak kesampaian arah tujuanku..."

Hidup ni sebenarnya banyak jalan, banyak pilihan yang boleh kita pilih. Cuma kita tak tau, yang mana satu adalah yang terbaik untuk masa depan kita. Satu peluang yang dah kita pilih tu sebenarnya kita dah pertaruhkan berjuta-juta jalan jalan-jalan lain ... Antara berjuta tu, satu je yg kita pilih. So, terima je lah apa pun yang bakal mendatang ...  

Either, kita sendiri terbenam dalam jalan yang kita pilih, demi untuk menempuh perjalanan yang jauh atau kita lepas dari segala keperitan, kesusahan demi mencapai arah tujuan... emmm macam lagu tu.

Yang pasti, untuk mrmastikan perjalanan tu adalah yang terbaik untuk kita, betul tujuannya, tak salah pilih, satu je...

Dia ....

Dia tempat kita refer. Mohon semoga jalan yang satu kita pilih dari berjuta-juta jalan tadi tu adalah merupakan sesuatu yang terbaik disisiNya, terbaik buat agama, terbaik buat diri sendiri, keluarga dan semua orang di sekeliling kita. 







pssst...layan jap lagu nih...mueheheh~

7 comments:

  1. oh, tak de apa la yui.

    ada masalah sikit lah... seb baik ada kawan2 opis, blog yg mengubat ati..huhuhu~

    tp semuanya ok dah....sikit2 da setel...

    ReplyDelete
  2. siap letak lirik olan tu... cayalah... heheh

    ReplyDelete
  3. rietta;
    btl tu..


    khai;
    hehe...ttbe lagu tu kuar kat telinga...... layankan saja...

    ReplyDelete
  4. Hanya mampu berserah~ moga cahaya...~ tiba nanti...~

    ReplyDelete