expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, February 22, 2012

Black Red Pt.3

Berapa punye part la kan...

18hb Februari adalah harinya. Tiba juak.... Pada tarikh ni ada dua agenda ...
Majlis Makan Malam juga perlawanan Netball Mesca.!

Baju dinner segala bagai semua dah setel. Tinggal nak sarung ke badan aje. Tapi...

Baju aku?? 

Erkkk tak grand pun...

Serabut ada. Nak me'match'kan outfit aku tuk majlis tu, 3 orang perunding imej amatur diperlukan. Tapi, masih hampa. Member yang lain semua dah settel diorang punye dress. Tinggal aku je yang serba tak kena. Last-minute tudung pulak tak match dengan my attire . Cinaben.! 

Malam itu juga aku, kak nono, Kems dengan Kerropi pegi usya tudung, selendang yang bole di match dengan that attire. Namun.... Hampa...~ huh! Sia-sia rasanya dari pukul 12 sampai kul 230 berjalan kat uptown cheras tu mencari... Padahal pagi besok ada game netball MESCA. 

(Owh... aku punye stuff beli dekat uptown je dik... BAJET.. Takdenye nak grand2 punye rege oke~ )

Last, aku balik dengan tangan kosong. Apa yang aku cari, tak ada! Nak tak nak kene balik juga. Mata dah barai.... Besok dah kene bangun pagi untuk settle-up breakfast. Hehe ... bukan aku pun masak...emmm~

Jam 730 pagi aku dah siap sedia bangun. Siap segala bagai,, baru kami gerak ke SSBJ. 

Sampai je, wOW!! Budak-budak SSBJ memang taf! Budak perempuan pny body dah mcm budak lelaki... Kene ayam-ayaman je la kami orang...

Pagi tu, game start on time pulak. First game ktorang jumpe dengan BPK, menang. kendian second game menang lagi dengan IAB. 2 kali menang kitorang masuk Quarter. Game ni kitorang main ngn Bhg. Akaun. Blh tahan jg derang. Tapi masih lagi tak leh beat kitorang. Huhuh~ (Angkuh disitu..) Lepas menang quarter dengan Akaun, kami bertemu BTP dan terus ke finale dengan SSBJ.! Dengan SSBJ ni memang tak boleh nak beat... Derang teror tahap dewa. Tempat derang kan. Ekceli, kami orang bukan lawan ngn budak2 SSBJ tu, tapi dengan teacher mereka.. Ahhh masak.! Derang ada sharpshooter yang memang awesome.! Tapi sharpshooter kitorang pun not bad  "Keroppi is awesome jugak oke~!!"

Lebih kurang pukul 330 petang semua games setel. Netball MESCA, BPPA di tempat ke-dua. Dann.....
....berdesup 4-wheel-drive-QKW mencelah cari jalan pegi Dynasty Hotel KL. Dinner akan bermula tepat jam 8 malam. So that kiteorang sampai on time. Badan penat, perut tak masuk nasik lagi. Aizara dah mengomel perut tak berisi. Sampai Dynasty tak boleh masuk pulak hotel.! Kesumat betul aku dengan Dynasty ni.  Alasan sebab bilik tak ready. Terpaksa kami merempat dekat bilik Abg G makan nasik ayam tengahari tadi. Jam 7, kak Nono confirm dengan hotel dapat bilik, ape lagi... mencanak-canak macam lipas kudung kami orang bersiap. Dengan pegi gosok baju, mekup bagai. Yang aku pening....!!

Baju tu memang tak setel lagi masalahnye.! Aku rasa waktu tu, kak nono, Keroppi ngn Aizara pun bengang dengan aku. Masih lagi tak decide baju yang mana nak pakai? Aduiii!! Banyak sangat baju ko ni? Bukan!!!! Bukan!!! Aku cuma tak confident je dengan dressup yang derang ni suggestkan. Rasa serupa Fiona pun ada bila aku tengok dalam cermin. Demn~

But last, pakai juga. Memang nak kene debik je. Perangai macam hmm..~

Penat sembang, tengok je la gambar.....~huhu.

Anak Dareee~

Decoration

Red Carpet

Nanti aku update malam kejadian dengan gambar sekali ea? Bubuy nak lunch kejap!!


Link :

2 comments:

  1. wah..cun..

    eh,adakah cik muda org yg mencri2 tema hitam merah di blog yui??

    ngeh2..

    ReplyDelete
  2. finally pakai juga yg tu..cun da cik muda kita..hoyeah!!!

    ReplyDelete