expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, September 7, 2011

TIPS UNTUK COVER BILA TERJATUH DI KHALAYAK RAMAI

Salam,

3 minit lagi mau balik ... Hmm, elok sangat aku meng'view Pesbuk... Tersesat dekat satu kelab yang amat dasyat-maksiat nih ... Kelab yang aku sendiri tak tau camana aku boleh terjebak. Aihh... kadang-kadang bila difikirkan rasa macam derang ni nganjing aku ke? sbb umur doploh tujuh tp takde bakal life partner.. Aisey... **sentap** Takpe, sila abaikan.! Aaha..~

Dok kelebek itu ini, terjumpa satu post nih ... Kalo orang jatuh mesti secara otometik kita nak gelakkan ye tak? Tapi kalo kite pulak yang jatuh? Agak-agak ada orang gelak tak? Theeheheeee....

Jadi, tips ni boleh kot korang yang jatuh-di-timpa-tangga tu amalkan ea...
1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun,
sebaliknyer kite baring dan terus berguling-guling
hingga jauh dari perhatian ramai…lepas tu baru
bgn bila takde orang nampak..
2. Kalo terjatuh basikal: cepat-cepat naik basikal
kite semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali
supaya orang ingat kite saje-saje buat lawak…
3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah
kite dirasuk atau sedang berlawan dengan
makhluk halus…
4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah
sampah yang ada sambil marah-marah dengan
suara yang kuat, pasti orang menyangka kite
seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan….
5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-
kuat..”oi! apa tolak-tolak ni?” walaupun tiada orang
di blakang kite….
6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat
pengsan sehingga ada orang membantu
kite..kalo takde..baring terus sampai malam dan
takde orang lagi kat bus stop tu…haa…ni lah
masa sesuai untuk bangun semula….
7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la
kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah kite)
untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah kita
malu secara solo…ye tak?….

3 comments:

  1. Ya Rabbi..

    Idea sapo lah ni yang tidak2.. haha. lawak sungguh

    ReplyDelete
  2. copy je la nita... tah siapa nye idea kan... Mcm-mcm..~

    ReplyDelete