expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, September 5, 2011

Hey, Raya lah..!!

Salam,

"Hey, Raya lah!"

Finally, tercapai juga hasrat feeling-feeling nak balik kampung macam Kak Nono & Kema tarik beg. Meskipun aku tak punya beg  tarik tapi beg yang nak di bawa balik tu, ada la lebih kurang banyaknya mcm beg kak nono balik Kuching. Wahaha tamo ngalah! Kelas ko..~ Bukan apa, baju tak sempat nak basuh pun aku bawak balik umah. 

Start 27hb aritu aku dah cuti... Ikutkan hati aku, nak aje aku amik cuti seminggu awal... Tapi karang tak pasal-pasal kene tiaw ngn Chip pulak...kan.

"Nak kene lempang cuti awal?? Ko bukan ada kampung pun..."

"Ape? Nak balik kampung? Jaoh sangat ke kampung tu yg nak amik seminggu ngalahkan bos nih?"

Diorang ni tak paham perasaan aku...

Wey, ingat aku tak de kampung ke? Meskipun tak le jauh mana, sekangkang kera tu je... Lalu Lekas pun, kalo jammed pat jam juga nak sampai taw. Tertekan okay.!

Baiklah, untuk entry Hey, Raya lah ni, mula-mula aku ingat mau compilekan saja kesemua gambar-gambar start dari akhir ramadhan sampai lah ke hari ke 3 Syawal yang mulia. Tapi, karang jenuh pulak nak upload gambar. Ada pulak wifi curik ni kadang-kadang okey, tapi selalunya idok.... Ate, karang ada yang kena humban ke tanah jawabnye yew... 

Sehari sebelum raya menjelang tiba, aku juga kezen-kezen, sibuk dengan persiapan kuih raya, kek cekelat, lemang, ketupat juga rendang ... Dodol je yang non ado dalam list sebab tak cukup kaki tangan ...

 Itu mak aku. 
Bukan aku ye sidang hadirin sekalian. Beliau tengah masak rendang daging untuk santapan anak-anaknya. 

Dan ini pula adalah cousin aku.. Nama dia Iwan. Tolong ye, tolong jangan terpedaya dengan sifat kudus dia yang tengah masak lemang tu. Kalau diberi peluang antara bakar lemang dan tidur...dia tegar memilih tidur. 

Di mana aku? Owh.... Sudah pasti di dapur. Hee~

2 comments: