expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, September 13, 2012

Vanilla-Strawberi

Slm..

Bukan Vanilla Coklat ... 
Tapi ..



Tau kan aku baru balik dari Cameron .. kan kan kan ?? 

Tau jugak kan yang aku terpaksa menghadap penyakit bila turun dari Cameron.. kan kan kan ?? Tak tau ye? Sedey ... Aku demam cikit hujung minggu tu . Mungkin perubahan cuaca agaknya . Flet .. Terpaksa amik cuti hari Isnin. 

Dalam pada demam pening tu, datang pulak perasaan nak makan Ice Cream Chocolate Strawberry . Nak yang ada ketul-ketulan fresh strawberry from garden katanya. Hah.! Amek... Nasib baik lah masa balik haritu masa singgah Kea Farm tu aku ada sambar 3-4 kotak kocik buah strawberry. 

Teringat first time pegi Cameron dengan x-schoolmate last year. Sempat juga menyinggah makan ice cream. Yummy ... But this time, 'masa adalah sangat mencemburui aku..'. Ok!

Jadi bila dah teringin tu, projek lah ....

Nasib baik kat rumah, ayah ada beli ice cream vanilla. Vanilla pun vanilla lah... Sorang-sorang aku buat resipi . Yeah.. Vanilla-Strawberry ice cream dengan topping Milo di atasnya...

Senang je... Potong strawberi tu comel2.. Kemudian campur je dengan ice cream vanilla itu.


Maka akan terhasil lah ini ...

Barulah campurkan serbuk milo yang selalu kita buat air tu. Topping atas dia ikut kemahuan korang ....

Yang topping tu aku tak sempat nak snap sebab masa tu kerakusan dah menguasai diri ... haha~



5 comments: