expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, September 25, 2012

Ungu-say-so tak boleh baca? Kenape?

Salam .... Hye..

**Malam tadi aku dah boleh tidur seperti biasa. Cuma ......

Hmm...

Hey, harini adalah hari gaji !! Hoyey~ ( bagi yang bekerja gomen saje.! )... Siyokkknyeeee dah gaji kan. Berapa lama tunggu tu. Yang meminjam kat cety, yang duk korek idung tabung sampai nipis, yang buat loan kat housemate, jangan susah-susah hati dah ye. Korang perlu berlapang dada pagi ni. Yang pinjam balik kat mak apak pon dah boleh ganti balik 2 kali ganda, ekkk....  Tiga kali pon boleyy.. Jangan buat-buat lupe plak. Theehe~ 

Nafsu berbelanja aku? Semakin membuak-buak bila gaji dah masuk ni. Nak beli itu nak beli ini. Kalau semalam, kau dapat tengok je la kan orang tampal SALES 70%, 50%, 30% sana sini. Kelebek dalam purse Esprit (downtown) tu, yang ada 5 ringgit baru dua keping, seringgit lama 3 keping. Bakinya duit syiling baki air kotak soya semalam. Ahh.. tak sedey.... Primavera sales sampai 70persen, memang dah low sangat dah tu ... 

Hari ni .... Berbelanja sakan lah.. Untunglah orang tu dah gaji, katanya .... 

Haaa...haaa....

Tapi jangan lupa. Hutang piutang tu dibayar dulu. Yang penting perlu dilaksanakan. Ada balance baru la shopping. Jangan ikut nafsu bila berbelanja tu ye adik-adik sekalian... 




#Sedey sebab tak dapat nak baca ungusayso lagi. Open to invited readers only? Kenape???

10 comments:

  1. jom ajer lar...... ahahaha~

    masalah betul maybank time gaji gomen..huhu~ tak boleh masuk langsung ni. dari pai dah try....hmmm tengah2 hari boleh dah la kot..huhu~

    ReplyDelete
  2. ha'aaa laaa...non ado dahhh cik unguu...nape yeee?

    ReplyDelete
  3. Dah kalau belanja tak ingat nak hidup hujung bulan, berbelanjalah sesuka hati. Hahahah.

    ReplyDelete
  4. hari ni dapat gaji esok dah abis...huhu

    ReplyDelete
  5. walau lebat hujan disini dikala membca post cik muda

    ReplyDelete
  6. tak sempat nk blas kt all commentor kt sini ye?

    ReplyDelete
  7. T.A;
    semalam cuti la T.A... tak sempat...!!!!!!!! SEmpat baca n approve aje...sowiii!

    ReplyDelete
  8. klau sales smpai 70% cmni msti diorg dh up harga awal2.. actually, kita ni beli pd harga asal tau, erkk..

    *nsib baik bole akses blog pepel ^^

    ReplyDelete