expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, November 18, 2010

Review Filem : UNSTOPPABLE

Movie : Unstoppable
Cinema : Alamanda Putrajaya
Showtime : 7.50pm (Isnin, 15-11-2010)


Memang unstopped degup jantung aku tengok cerita ni...  

Petang, bertempat di Alamanda, Putrajaya... Aku, Scha dan Tini dengan penuh harapan menonton wayang sekali lagi... Kali ni kami memilih untuk menonton filem lakonan Denzel Washington dan Chris Pine... UNSTOPPABLE. Filem aksi ini, menceritakan tentang bagaimana 2 orang pekerja train [sorang jurutera , sorang konduktor]  dalam cubaan menghentikan sebuah kereta api yang bergerak tanpa pemandu dan penuh dengan muatan bahan toksik yang mudah meletup dengan kelajuan yang paling maxima...! Segalanya terjadi hanya kerana berlaku perubahan pada landasan, pemandu turun dari train untuk menukar arah secara manual, kendian mendapati trainnya semakin laju kerana pada waktu dia meninggalkan train itu, gear bertukar secara automatik...! Bayangkan... dalam menyelamatkan keadaan tu, nyawa menjadi taruhan, teringat pula pada orang yang tersayang. Filem ni sebenarnya based-on true story......~

Apa pun, sila lihat pic yang di upload dari Google...[thanks!]






Ha, pi la tgk... Mcm ne mereka ni punya idea untuk memberhentikan train yang merbahaya tu sebelum sampai ke kawasan penempatan.. Setelah pelbagai cubaan dibuat oleh pihak berkuasa, pihak atasan yang bertanggungjawab namun semuanya gagal..! 

No comments:

Post a Comment