Thursday, July 15, 2010

Feel down, Demotivated and Frustrated....( erkk... )

Kenape? it's just empty here n there.... Semua mcm tak best..

Hari tu, memang sangat menyesal..

Why??

Bila kite tau satu perkara yang kalo boleh kite tak mau tau... Tapi, kalu tak tau kite pulak akan tertanya-tanya kan... Tapi bile dah tau, this is what u get.... frustrated, dissapointed, demotivated, bLA..BLa..bLA...
oo..Noe...!!!
ekceli it's better to know now isn't it??? [pujuk hati sendiri] hehe...apsal akak em0??? Sbb akak npk 'itueww' dlm kereta dia b4, then ada dlm kereta itu pulak... Now, akak tau sebenarnya 'itueww' untuk siapa... but it's okay, dah biasa dah mcm ni..kan.. kan.. kan... heeee~~ [senyum, sign peace]
huhu... peace terbakar ye dek...



Hmmm...tak mo crita 'ituew' lg la..

Ape kesahnyer majlis kenduri arwah + sambut Ramdhan family kite?? errrrr...mcm biasa la kan, kite ni x reti memasak, kalo stakat masak tuk tekak akak ngn a few buddies bole le kot... tu pn mcm lauk spital kerajaan.. owhhh...teringat pasal sepital kerajaan, a few weeks ago, adik sedara kite yg nama dia Fatiyah tu, masok HKL, HMMM KAO TAW KNAPE??? Sbb doktor suspect dia ada appendict.. So, kena lah tahan 2 hari kat ward.. Sepastu, ura-ura mengatakan yg dia tepakse menjalani operation..
What?? Operation???



Fuhhhh... Kendian adek akak ni tpakse la pose .[hati xtau nk kate] tapi tengahari tu doktor tu kata blk tak jadik operation sbb salah sangke... Sbnrnye tade masalh kat porot my kezen tuh... dia boleh disscharge petang tu... Namun kusangka panas ingga ke petang, upanya hujan ditengah hari... Tetibe, doktor tu mari plak kate kene tahan blk sbb kene opration smule... Hmmmm....angin satu badan ler my Kak Nor [erkk akak dia ler, spupu aku juge..ngee] 
upsss!! gbr kontrobesi plak..

"Mula kata ada, ble chek smula kata takde, then ada blk. Yang mane satu betol nih??"
"Yg awal tu chek ada, tp kita da kompem ngn pakar kata takde"
"Abes knape ada balik"
"Kita recomfem....now memang tak de lah...."
"Ni macamner leh tak de balik?" 
"Atas pada pakar kata takde..kompem"
uishhh....gile tol spital kerajaan kan... Alasan dia bg memang mengarut.. Kejap ada kejap takde..alasan, pakar, atas pakar lg, atas atas pakar lg... bape banyak pakar pny atas aku pn tak tau... Akak xkisah ngat ler, tp kan ke naye kalo operation dah jalan rupanya tak de masalah pon sbnarnya... Tergamak ke kao dekkk nengok org yg tak besalah xpepasal kene operate...padahal  kao tade saket kritikal pon, konsepnyer... merasalah kao kene potong perottt kan....
euwww....kao mampu ke dek, kene potong perot??

Aii...lebih pulak aku membebel.. padahal tajuk kite em0 emo, taching taching... ni da ke lain dek non... Ape2 lah ye... berbalik la pada cerita majlis kenduri doa selamat yg dah pon selamat dijalankan ..kan... Penat satu badan ye dek non sbb sowank2 baso pinggan kat dapor...hampes tol bebudak, x mo tulung... mentang2 ler aku x reti masak..haa merasa la kao.... So, moral of the story, belajar ler memasak supaye x basoh pinggan sensorang kat blakang dapor nti.....erkkkkk saket blakang...mak..tulunnn!!!

legnote : miss...tapi tak boleh nak buat apa - apa pun.... tunggu saje lah.....

2 comments:

  1. kalo kene ngan encik botak, dah terbalik meje sepital tu dia buat...kalo kene ngan aku plak, dah lama aku sepak meje sepital...bengong..pesal la akhir-akhir ni makin kerap dengar kompelen pasal sepital..ish...ish..

    ReplyDelete
  2. hmm.. btl2... gi je la spital swasta...mahal sket x pe...janji myakin kan..

    ReplyDelete