Friday, February 19, 2010

Ya Allah!

NEY KISAH CEMAS DI PAGI SELASA ...

Mlm tadik blk lewat...dekat kul 230 smpi umah... So, dekat kul 3 juge ler mata ni tertutup...hmm...harapnyer bsk masih ada sinar tuk aku... mane tau kan ttbe ble bgn bsk da ade kt tpt lain...Tuhan maha kuasa.. Nauzubilah hi min zalik.... jauhkan lah....sbb msh bny g dosa2 aku ni blm terampun... Pg ni aku tsedar ngn kol dr linda.. Dia kata dapat mesej dr Zaidi mlm td...suara dia cemas... Aku yg terpisat2 bru sedar ni pn trus duduk tegak. Dia baca msg tu...

" Aku dalam keadaan nk hlangkan halusinasi dan berat yg ada kat dlm kepala, n hati aku waktu nie... Badan aku dah separuh mati aku rasa. Suck gile aku rs life aku... Kang pkl 7 aku nk kena bgn... time ni aku kat neraka lg... Sempat ke aku nk tido?? Sempat ke aku nk smpi rumah?? kalo pape jadik kat aku, sempat ke aku nk mintak maaf?? SEmpat ke aku nk kenal tuhan?? Tah la... Suck gileer... Ari2 camnih... Teruk giler... Bodoh giler.... R0sak!! Jgn jd cam aku..."



Ya Allah apa kena dgn mamat nih... X pernahnyer nk berubah... Mcm2 hal yg buatkan ktorang risau.. Nasihat da berbakul2 da... LInda ckp msg tu smpi dlm kul 3 pg td.. Then yg lg dia rs tak sedap ati n takut sgt dgn msg yg dia terima pg ni...

"Assalamualaikum. kepada rakan-rakan / kawan-kawan mohd zaidi saya (kakak) mewakili keluarga ingin memberitahu bahawa adik kesayangan kami berada di unit rawatan rapi (icu) hkl akibat kemalangan pada pukul 5:40 pagi tadi berada dalam keadaan nazak kerana kecederaan teruk di bahagian muka dan dada. Kami sekeluarga memohon jasa baik kepada semua agar sama-sama kita berdoa pada yang maha esa untuk kesihatan adik kesayangan kami. Insyaallah..."


Astagfirullah, btl ke ni?? Budak ni selalu memain..Tp tulisan tu mmg bkn tulisan yg biasa dia send... Aku suh linda kol dia, tp linda xm0.. takut katanya...Suara linda pn cemas semacam.. Aku pn 2x5 juge mcm dia..cemas mmg cemas.. Aku tawakal je dial no dia, kat telinga sblh kiri on call dr linda, aku try guna no celcom... Xberjawab...1x, 2x ...pn x berjawab.... Ya Allah x berangkat nih, betul ke msg tu?? Aku ngn linda btl2 cuak... Jauhkan lah.... Selang 2 minit gitu, masuk kol dr no Zaidi.. akak dia ke yg kol blk? Aku pn ngn bdebar pickup phone, tdgr suara dia... Suara dia.." Hello, pin tow wa...."
SETANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN ZAIDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII............................ KO MEMAINKAN LINDA NGN AKU....!!!!! LINDA........... YA ALLAH....NAPE LA ENGKORANG  DUA NI!! AKU DE DUA ORG KAWAN YG BENGONG PAGI NI.....LINDA BTL2 RISAU, KO BOLE WAT MAIN MENDE2 NI ZAIDI...setan btl mamat ni... ko memainkan kitorang bdua di pagi nan indah ni... nanti ko zaidi, siap ko.. kO NK MEMAINKAN LINDA, AKU TERJEBAK SAME...kENAPE? kENAPE? KENAPE MESTI AKU? Nape hilangkan m00d tido aku......? AKU BENCI BUDAK NAMA ZAIDI..CUKOPPPP ~O0~

5 comments:

  1. hukaloh....perangai ngalahkan penutup jamban!! tahap mangkuk tempayan...camne le ko ada kawan sengal tahap gaban??permainkan nyawa yang bukan ada kat sendiri punye tangan??

    ReplyDelete
  2. hUhU... kdg2 kawan yg mcm tu la penyeri hidup kite...saat kita rs sedey, rs d0wn, rs give-up ngn life... dia yg slu buat kite happy tuk adapi ari2 kte.. even worse gile hari kite tu, dia yg sentiasa ada dkt sisi kite, bkn utk sekejap tp tuk selamanya..tu la kawan.. kdg2 dgn cara mcm tu kite dpt tau whether kite ni penting tak dlm idop dia... & dia tau yg kite sentiasa hargai n sayang pd dia.. of course pd frenship tu... BETUL TAK??

    ReplyDelete
  3. betol..tu betol jugak..tapi kalo dah main-main camni...tahap mangkok ar sakit perot..silap-silap, jantung pun bleh bikin tercabot..

    ReplyDelete
  4. x logik.....korang pon melenting x tentu pasan apesal....msg dpt pkol 3pg...kemalangan pkol 5.40pg...nampak² ini satu penipuan...ape da...

    ReplyDelete
  5. melenting bile ms pulak... ktorang gelak2 je 3 org pn x bole ke? tp kalo mende da nak jadik bile2 je pn blh jadik, 1 saat ..2 saat...
    x kisah la..ni cuma cerita je... saja nk tulis, ok.. hehe~~

    ReplyDelete