expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, March 20, 2013

Harus Terpisah



Sendiri, sendiri ku diam, diam dan merenung
Merenungkan jalan yang kan membawaku pergi
Pergi tuk menjauh, menjauh darimu
Darimu yang mulai berhenti
Berhenti mencoba, mencoba bertahan
Bertahan untuk terus bersamaku

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Bayangkan.. bayangkan ku hilang, hilang tak kembali
Kembali untuk mempertanyakan lagi cinta
Cintamu yang mungkin, mungkin tak berarti
Berarti untuk ku rindukan

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Ini harusnya kita coba saling melupakan
Lupakan, lupakan kita pernah saling bersama

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

* * * * * * * * * * 

Pernah dengar lagu ni?



Siapa yang pernah dengar mesti mengenali si pemilik suara merdu ni kan? Yep Cakra Khan. Oleh kerana aku dah jatuh hati dengar suara serak-serak dia , jom aku kongsi dengan ..dengan korang semua sedikit sebanyak maklumat tentang diri mamat ni.

Cakra Konta Paryaman atau lebih senang dikenali dengan nama Cakra Khan dilahirkan pada 27 Februari 1992. Berumur 21 tahun. Dia dilahirkan di Pangandaran,Indonesia. Menamatkan pengajiannya di tanah tumpah darahnya. Dan sekarang sedang bergiat aktif dalam industri seni bermula pada tahun lepas, 2012 di bawah label My Music Record/Sony Music Entertainment Indonesia.
Popularitinya meningkat naik lepas singlenya 'Harus Terpisah' menjadi siulan ramai dan hits dalam masa yang agak singkat.  Woohwoww.... Bukan setakat lagu sahaja, malah dia juga mempunyai pakej tersendiri. Aumm..ekekeee. Rupa boleh tahan, suara meremang. Hadoii!!

Ok, Tu saja tuk entry ni. Kalo senang korang boleh download lagu dia dekat sini...Mau layan lapanploh-ratus-ribu kali jap....

**psssst...... Aku mcm bz sket la... Hmm~ 10sen.

6 comments:

  1. owh lagu rupanya.. ingatkan sajak

    ReplyDelete
  2. oppss ingtkn luahan perasaan rupanye lagu .. jap nk download lgu tu

    ReplyDelete
  3. salam..cik muda
    Lawatan di awal pg jumaat yg damai

    ReplyDelete
  4. suka sangat lagu ni. best gileeer..!!! cakra khan is the best.

    ReplyDelete