expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, January 14, 2010

~ Welcome ~

…Lepas 3 ari, ni bru nk update our  journey to KEDAH : Wedding Kak Ti & Abg Shah...neway...congratulation!! Lepas suda….ekceli ati neh de sikit  sedey…pasal die da kawen,
~x ley nak huhahuha mcm dlu…
~x ley nk lepak uma die g mcm dlu..

~x ley nk tdo uma die g mcm dlu..
~x ley nk gedicks2 ngn die g mcm dlu.. haaaah~~…..please… sume x bole pe yg bole?? Sedey nyer..!!! (Kalo  Omel kawen g aku sedey….huuu..)
Dia da kawennn! Repeat.. Dia da kawennn!  ……ngeee~~~ noee!!

~~o0~~
1st day…
4:47 am : sampai SP, huh….igt makcik tu da standby ler nk angkut 3 stooges neh…upenyer lom sampe, baru kat Gurun….!!
Dgn muke x ley blah, (ngantokk..ngee) ktowang tunggu ngn penoh Kesetiaan Kepada Raja & Negara kat tepi jalan nu… dok ler cokoh 3 org kat ctu… aku da rs saket prot da neh… nk be…ak….kedai sume totop lg..huh…
Kechik,  dr td dok amik gbr…x taw ler aku dia mek gbr aku npk air liur basi aku setepek kat pipi ke dak…haiya…malas aku nk layan… tp baguzzz juge bwk minah neh, kalo x terbabaz kitowang tadik.. Aku tjaga pn sbb dia yg kejot da smpai SP, yg minah g sowank neh lg ler x ley arap…tido sambil  ..kroh…kroh..kroh…. layan la tu…

Nk dekat half an hour le ktowang tgu makcik tu pickup…hmm sampe juge..

6:20am ++ : This is 2nd time aku jejak uma dia stelah 2-3 tahun lepas aku datang… (1st time plan nk g uma dia, x jadi..sbb…hmm xm0  igt la kenangan tu…) 2nd time jadik juge, tu pn secara xsengaja offer diri…menyeboookkk….

Hmm…uma dia da laen..besar punyer..!! hehe~~ Eeee…Connie da kuruss!! Maklum ler nak kawen.. Hurm…ape pon, tgk katil pengantin neh best jew… Tidowww!!!! Yihaaa!!!~~ (hehe~~ tido kat atas toto je..=P )

Omel…ko kalo dpt tidoww….x hengat donia… Kechik x le tido sbb bising..ngee~~  Aku??? Di mana2 jua anda berada..hehe~~

Dekat kul 9 bru bang0n… tu pn sbb dg0r tuan uma jerit….”SARAPANNN!!!” & aku baru sedar dari mimpi indah… Herrrrkkk…!! Ade ke aku mimpi aku pasang tiang tuk pentas puppet kat majlis kawen Kak Ti… Yg jadik puppetnyer aku ngn Omel… haremsss!! Si Kechikk xde plaks…


Da makan, mandi x lagi…sej0000kkkkkkk siyutt… Mcm mandi air aircond…. Huhu..tgu le dlu..setelkan bilik pengantin (yg mcm nak roboh sbb kitowank yg setup..haha~~)  pastu job kitorang semakin rumit bile tuan uma suh setelkan munge telur plaks, pastu die suh masukkan gegula plak dlm kotak…ishhhh susah tol… dan kemuncak nyer tuan uma suh lipat kertas tisu (bile nk mandi neh....)….!!!  Ngee~~ So, today's job,  SETEL.. masukkan telur kat munge nyer, masukkan gegula dlm kotak nyer, disamping memasukkan mende2 tadik dalam perottt juge…. 
~~o0~~. 



No comments:

Post a Comment